Румен Радев е луд! Не може да направиш от такова менте министър! (УЖАСЯВАЩИ РАЗКРИТИЯ)

7 Dni Bulgaria09.07.2021
Румен Радев

Румен Радев очевидно има проблем с психичното си отклонение, че знае всичко, може всичко и разбира от всичко.

Няма как по друг начин да се обясни назначението на ментето Кирил Петков за министър.

За продавача на еко-луканки излезе нов стресиращ факт – оказва се, че не само дипломата, но и визитката му е фалшива.

Вижте за какво алармира сериозен специалист в тази област като Юри Гендов:

Биографията на министър Кирил Петров е пълно фалшименто.

Понеже от 16 години едно от задълженията ми е да интервюирам заедно с HR-те нови кандидати за инженерни позиции в нашата корпорация , съм свикнал да чета зад редовете на автобиографиите и да търся информация за кандидатите в интернет. Доста хора откровено лъжат в автобиографиите си. Преди всичко гледаме в какви фирми е работил кандидата, за колко време, какви длъжности е заемал и какви точно задачи е решавал. Образованието няма почти никаква тежест , даже не им искаме да си покажат дипломите. Важното е да имат потвърдена история на наемане в световно известни фирми с добра репутация и да имат добър опит със същите задачи с които ще го натоварим в нашата компания. Например Бил Гейтс наскоро завърши висше образование.

За това предприех кратко разследване на фактите и твърденията за министър Кирил Петков.

Биографията на Кирил Петков в Линкедин е така напудрена че смело мога да каже че е пълно фалшименто.

  1. Той не е завършил Харвардско Университет както се тръби навсякъде , а е карал следдипломна преквалификация в Харвардското бизнес училище което е отделно учебно заведение със собствена организация и ръководство. Преквалификацията е за бизнес администрация – любима специалност на всички български кифли. Но както казах образованието не е толкова важно за наемането на кандидати на високо позиции.
  2. Зад гръмкото CEO and Co-founderОсновател на ProViotic всъщност се крие софийска фирмичка с 4 служителя според Линкедин за продажба на пробиотици.
  3. От 2014 до сега Кирил работи като консултант в Juice Press – малка фирма за здравословна храна с 203 служители според Линкедин. Консултант значи че даже не е назначен като служител а е на външен договор.
  4. Преди 2014 е работил за McCain Foods Limited – доста по-голяма хранителна компания. Въпросът е защо са го уволнили от нея и е отишъл да работи на външен договор за някаква мижава компанийка.
  5. Зад гръмките думи в автобиографията му всъщност се крие че работи като даскал и преподава икономика. Само че това даже не е отразено в историята му на наемане. Странно! Или е преподавал само спорадично или не иска да си цапа биографията с такава прозаична работа след помпозното представяне.
  6. По стила се разбира че е ползвал услугите на професионални фирми за писане на автобиографии умеещи да те изкарат корифей. Чел съм доста такива.

Горния анализ е направен въз основа на наличната информация. Тръгвате от собственоръчно написаната му биография в Линкедин и разплитате пъзела по-нататък:

https://bg.linkedin.com/in/kiril-petkov-86381412

Ако някой мисли че има неверни неща да представи доказателства и ще я коригирам.

Представят ни го за немска овчарка а той си е порода улична превъзходна.

Цял живот е работил в хранителновкусовата промишленост.

Вие бихте ли сложили готвач за министър на финансите

С тази биография аз не бих го наел даже за buyer (закупчик) в нашата компания.

А сега малко мои разсъждения върху горната информацията.

Явно Кирил Петров има някакъв опит (или поне така си мисли) с начинаещи бизнеси. За това се е хванал в мъртва хватка с банката за развитие. Ще дава заеми на начинаещи фирми без никакво покритие. Прилагането на наученото в бизнес курсовете на запад е обикновено неприложимо на българска територия. Веднага ми хрумва че някой може да си основе 10 начинаещи фирми, да вземе необезпечени с нищо кредити за тях, да ги продаде на някой ром, и да си прибере парите от заемите напълно законно. После кредита се плаща на банката от фонда на фондовете. А може би точно това е целта.

Иначе ясно се вижда че не е запознат с това какво е държавен бюджет, как работи държавната администрация, какви са законовите процедури, кодекса на труда, как работи съдебната система. Мята се като риба на сухо.

– няма да даваме 50 лева към пенсиите, ще даваме.

– ще даваме помощи на бизнеса, няма да даваме , ще им даваме заеми.

– бюджета е продънен , оппааа, под тоя камък намерихме 1.5 милярда, значи бюджета е добре.

– тропа краче като сърдито разглезено дете на съда – „искам пък искам“.

– най ми е смешно като остана учуден че постъпления идвали в хазната всеки месец, хората си плащали данъците а фирмите си плащали лихвите и заемите.

Изводът:

Абсолютен лаик за тази позиция. За момента е напълно непригоден за министър. Иначе е много амбициозен да успее да направи нещо което е положително. Но е явен показател че е начинаещ. Уверен в себе си човек не прави такива глупости.

Ако е умен ще му трябват поне 6 месеца до година да навлезе в работата и да престане да прави глупости. Но за сега има само 10 дена.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ