Огромен удар на БОП и Митниците: Спипаха цигари за 830 хил. лв. на кораб, акостирал на Пристанище „Бургас“!

Митничари

Цигари за над 830 хил. лв. са укрити по уникален начин – в дъски, издълбани като шкафчета и натоварени на палети на кораб, акостирал на пристанището в Бургас. Подробности за акцията разкриха преди минути от прокуратурата и Агенция „Митници“ на пресконференция, пише Флагман.бг.

Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев разкри, че корабът, идващ от Руската федерация, плаващ под либерийски флаг, е акостирал на Пристанище Бургас на 1 август.

При извършения анализ на риска е селектиран контейнер. По документи в него са се съхранявали шлифовани дъски, получател на стоката е българско търговско дружество, упълномощило митнически агент да уреди всички формалности относно вноса.

На 9 август е започнала физическа проверка. Открити са 111 хил.кутии цигари от беларуска марка на стойност 834 хил.лева. Те са били скрити в дъските, които са издълбани и закрити. Буквално са превърнати в шкафове за цигари, уточни прокурор Георги Чинев.

От 3 до 10 години затвор, но държавното обвинение категорично отказа да разкрие дали има привлечени обвиняеми, подчерта прокурор Чинев.

Юлиян Мирков, зам.-директор на Агенция Митници допълни, че акцията е извършена след отлично взаимодействие между митническите органи и разследващите. Митничарите се усъмнили, че дъските са много леки, имали различна плътност, което дало основание да се направи щателна проверка. Изчакало се е да бъде подадена декларация.

„Имаме изключително добра предварителна подготовка. Колегите свършиха отлична работа, забелязаха прорези по цялата дължина на дъските, което всъщност се оказва капак, а във всяка дъска са скрити по 48 кутии цигари. Т.е. – хората, които са подготвили тази контрабанда са положили изключителни усилия”, каза зам.-началникът на Агенция Митници Юлиян Мирков.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ