Ужасяващо! Пловдивско семейство едвам се спаси от истински огнен ад! (СНИМКИ И ВИДЕО)

пожар

Пожар изпепели апартамент в пловдивския квартал „Захарна фабрика”, а живеещото в него семейство се е спасило от най-страшното. За щастие, те не са и пострадали, но цялата покъщнина е унищожена. Апартаментът е бил след основен ремонт на стойност 30 000 лева. Инцидентът е станал снощи около 3.30 през нощта. Предполага се, че пожарът е възникнал в резултат на късо съединение, от някой от уредите в кухнята, съобщава trafficnews.bg.

Росица и Георги Атанасови са спали в съседната стая през това време. Жената се е събудила от силната миризма и гъстия и задушлив дим.

„Усетих миризмата и станах да видя откъде идва. Видях пламъци и се опитах да ги изгася, но миризмата бе умопомрачителна, а огънят се разпростираше за секунди. Можехме да изгорим вътре!”, разказа Росица.

Пожарникарите са пристигнали на адреса за около 20 минути по думите на жената и са потушили пламъците.

Семейството е все още в шок, като се опитват да разчистят апартамента си и да спасят каквото е останало.

Те живеят в това жилище с двете си момичета на 15 на 18 години, които за късмет във въпросната вечер са били на село при баба си. Четиричленното семейство остава без дом.  Всичките им спестявания също са изгорели в огъня.

От Общината им предложиха да ги настанят в център за временно настаняване, докато съберат нужния набор от документи за да бъдат настанени в общинско жилище от фонд „Резервен”.

Зам.-кметът Георги Титюков обясни, че семейството може да кандидатства и за еднократна помощ през Общинския съвет.

Те все още не знаят дали биха отишли в общинско жилище, като временно ще отидат в селото, където живеят родителите им. То обаче се намира на повече от 40 км от града и е временен вариант.
Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ