След разразилия се скандал! Вижте какво се случи с обществената поръчка за доставка на ваксина срещу чумата

дамян илиев

Обществената поръчка на Агенцията по храните, която предвиждаше новосъздадена фирма за компютърни части да доставя препарати за диагностициране на чума по животните за стотици хиляди левове, ще бъде отменена. Това обяви ръководството на БАБХ на пресконференция.

Мотивите са появилите се съмнения и голямото медийно внимание към случая. Решението е по искане на премиера Бойко Борисов, като той не е искал оставки заради предизвикалата скандал процедура, информира bTV.

БАБХ ще търси помощ от европейски лаборатории.

„Преди малко се чух с премиера, който ми каза „Прекъсваш поръчката и действаш както си решил“, обясни шефът на БАБХ Дамян Илиев.

„Ще проверя случая и ако са направили такъв заход ще анулирам конкурса и ще ги изгоня. Това мога да го обещая. Отговорът ми може да получен до края на деня. Не искам всеки ден да се обясняваме на кого ли не за такива гадове”, заяви Бойко Борисов във Варна.

Собственикът на фирмата обясни, че води преговори с френския производител от близо половин година. Той допуска, че скандалът е резултат от опити за натиск от монопола в бранша.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ