Разпад, изключват от БСП съветниците в Пловдив

Корнелия Нинова 1

БСП удари дъното с Корнелия Нинова. Ако лидерът спешно не подаде оставка, а партията не бъде поета от диалогичен и адекватен политик, на следващите избори можем да паднем и под 10%.

Паскалев настоя, че провалът е резултат от вътрешните битки, които Нинова води на няколко фронта. ”Ето, сега изпълнителното бюро обмисля да изключи от партията съветниците от БСП в Пловдив, защото подкрепели общинсикя заем от 40 милиона”, заяви Паскалев пред Цветанка Ризова в студиото на БиТиВи. Според него със своя авторитарен стил Нинова окончателно ще разцепи партията и в крайна сметка ще я съсипе. Според него тя сама ще отвори място за нов голям проект вляво.

Според Иван Петков-Бебето, който минава за приближен на Нинова, Паскалев е пресолил манджата. „Никой не е говорил за изключване. Доколкото знам, в Изпълнителното бюро просто ще се обсъдят действията на общинските съветници в Пловдив, които подкрепят заем, предложен от кмета на ГЕРБ. Може би отново става дума за дългата ръка на Георги Гергов”, коментира Петков. „Не ме занимавайте с глупости”, бе краткият коментар на Гергов по случая. Председателят на групата на БСП в пловдивския ОбС Николай Радев пък отново припомни, че решението как да се гласува за заема е взето на заседание на Градския съвет на партията.

Припомняме, че заемът от 40 млн. мина в местния парламент с изненадваща подкрепа от БСП и голяма част от групата на ГЕРБ, която пък ден по-рано писа декларация, че ще гласува против.

В студиото на „Лице в лице” Паскалев пресметна, че БСП е най-големият губещ на изборите в неделя спрямо резултатите от 2017 г. Тогава социалистите са имали 27,93% подкрепа с 955 490 гласа, а на 11 юли са се сринали до 13,93% и едва 365 695 гласа. В същото време ГЕРБ, който изпита естествената ерозия и негативи на управляващия, губи малко над 400 000 гласа и 10% от подкрепата си.

БСП удари дъното в Пловдив, като получи едва 12,69% подкрепа с 14 893 гласа. Това донесе на социалистите само един депутатски мандат от 16-и МИР. Именно тук партийните битки в БСП са най-ожесточени.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ