Истината за невръстният шофьор, убил себе си и връстник

Такси, Полиция

Семейството са върнало в България за предстоящия Курбан Байрям

Ненавършилият 15 години неправоспособен шофьор, който удари колата си в крайпътно дърво и загина, живеел със семейството си в Белгия, където близките му били на гурбет. Те се завърнали у нас за лятната ваканция и за предстоящия през следващата седмица голям мюсюлманския празник Курбан Байрям.

Заедно с шофьора почина и негов връстник, който се возел на задната седалка. В колата са били общо 5 непълнолетни тийнейджъри.

Трагедията се разигра към 23,20 часа в четвъртък на пътя между търговищките села Априлово и Марчино в община Попово. Момчешката компания от ромската махала на Априлово решила да се разходи.

Невръстният шофьор уверил другите, че може да управлява автомобил и сам взел ключовете от леката кола „Мерцедес Е 300“ с белгийска регистрация, която по документи се води на 27-годишния му брат. Справка сочи, че двамата братя имали различна адресна регистриця: загиналият водач е жител на село Камен в община Стражица, област Велико Търново, а по-големият му брат – на Априлово в община Попово, област Търговище. Той също живеел в Белгия.

Пишман пътниците не стигнали далече. Още на 500 метра южно от селото шофьорът изгубил контрол над возилото в тъмното и се ударило в дърво вляво от пътя.

При удара двама от младежите загиват намясто. Други двама по на 14 години получили фрактури на долни крайници, а едно от момчетата е в особено тежко състояние, тъй като имало и счупен таз. То е настанено за лечение и наблюдение в областната търговищка болница, има и отоци на белия си дроб.

Резултатите от направените кръвни проби на участниците в произшествието за алкохол и наркотици се очакват тепърва. По думите на едно от момчетата, което се оказало най-добре здравословно след катастрофата, никой от тях не бил употребил алкохол преди „разходката“ посред нощ.

Разследването на случая продължава под ръководството на Окръжната прокуратура в Търговище. Вчера, по светло, бе направен повторен оглед на местопроизшествието.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ