Ексклузивно! Вижте какво се случва с Бенчо Бенчев, който влезе в болница по спешност!

Бенчо Бенчев

Зам.-председателят на Общинския съвет на Бургас Бенчо Бенчев е изписан вчера от болница в стабилизирано общо състояние, съобщава БГНЕС. Според източници от здравното заведение и приближени до семейството на зърнения бос Бенчев е бил на силни лекарства заради паркинсона и е излязъл от сърдечна аритмия.

По неофициална информация той се е ориентирал към услугите на софийски адвокат.

Очаква се другата седмица да се яви, за да получи обвинителния акт. Бенчев най-вероятно ще реши да остане в Общинския съвет като независим. По неофициална информация той правел вътрешен одит на досегашната си дейност и възнамерявал да предприеме драстични съкращения на средства и хора. Семейството на Бенчев не желае той да дава изявления за медиите, заради здравословното му състояние.

Бенчев, за който от години е известно, че е в близки отношения с Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, все още не е получил обвинението си. Очаква се през следващата седмица обаче лично да му бъде връчено в присъствието на адвокат предявеното обвинение за „лично укривателство“ от бургаската районна прокуратура. До дни ще стане ясен и кой ще бъде адвокат на бургаския зърнен бос, на чиято фирма в този момент върви вътрешен одит. Според непотвърдена от семейството информация, от разочарованието си след злополучната нощв Истанбул, Бенчо Бенчев ще редуцира средства, служители и контакти, пише БГНЕС.

Към този момент разследването за групата на Митьо Очите от криминалисти под наблюдението на спецпрокуратурата продължава. Започнала е и проверка на фирмата в която Бенчо Бенчев е акционер „Аркус Сигурност“. Бенчев притежава акции в компанията заедно със собственика на автокъща Георги Дросев и бившия полицай Иван Владимиров. Специализираната прокуратура проверява всички договори на охранителната фирма.

Припомняме, че по-рано днес Специализираната прокуратура възложи на Националната агенция за приходи и ГД „Национална полиция“ проверка на дружество „Аркус-сигурност Бургас“ и свързаните с него физически и юридически лица. Проверката се възлага във връзка с разследване на специализираната прокуратура на организирана престъпна група за рекет, телесни повреди, разпространение на наркотици. По делото към наказателна отговорност са привлечени 10 лица за извършени престъпления по чл.321, чл.330 и чл. 213 от НК, съобщиха в петък от прокуратурата. При проведената на 2 август специализирана акция на територията на Бургаска област бяха претърсени над 30 различни адреса, включително и офиси на фирми и домове. В някой от тях бяха открити пари, оръжия, боеприпаси и черно счетоводство с бележки за суми, които трябва да се дадат на едно от обвиняемите лица – Димитър Желязков, познат като Митьо Очите.

Очите беше задържан в хотелска стая в Истанбул, Турция. Той е под стража в Турция и се очаква да бъде екстрадиран в България, където да бъде изправен пред съда. Задържани бяха 19 души, за които имаше данни, че са свързани с организираната престъпна група на несебърския бос. Задържани под стража обаче останаха 5. От всички с обвинения в неизвестност е само общинският съветник от Несебър Пейко Янков, който се издирва с червена бюлетина.

Един от основните участници в скандала е общинският съветник Бенчо Бенчев. Бившият депутат от ДПС Незрин Узун също е сред задържаните. На 8 август Бенчев бе призован за явяването му пред разследващия орган с цел привличането му към наказателна отговорност. На 9 август Апелативният специализиран съд остави петимата от групата на Митьо Очите в ареста. На заседанието стана ясно, че по разпореждане на Митьо Очите човек от бандата му запалил игрална зала в Слънчев бряг, като за изпълнението на задачата си Карен Ованесян получил 250 лв. Това стана ясно от признанията на Ованесян, цитирани в залата.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ