Ето какво се случи с убиеца на 13-годишния Митко от Златоград!

ЗЛАТОГРАД

Признавам се за виновен, искрено съжалявам за детето и за това, което се случи. Осъзнавам какво съм направил и ще си понеса наказанието. Няма такава опасност да се укрия, да извърша друго престъпление или да замина в чужбина или където и да било. Това обяви пред Апелативния съд в Пловдив 56-годишният шофьор, който уби дете на тротоар в Златоград.

Защитата на задържания поиска по-лека мярка за неотклонение, пише 24rodopi.com.

Припомняме, че водачът Л.У. бе оставен за постоянно в ареста с решение на Окръжния съд в Смолян. „

Съдът е посочил, че взема тази мярка с оглед системното нарушение на обвиняемия на Правилата за движение по пътищата. Това са 20 наказателни постановления,  12 броя фишове – „резултат“, с който малцина водачи на МПС могат да се „похвалят“.

Тези хора народът ги нарича джигити по пътищата. Те не се съобразяват с останалите участници в движението, системно нарушават правилата по Закона за движение и Правилника за неговото приложение. В крайна сметка след тези административни значителен брой нарушения, се стига и до извършване на престъплението, за което му е повдигнато обвинението. Той е дал своят принос в тъй наречената война по пътищата.

Това 13-годишно дете, стоящо на тротоара, е починало вследствие на удара от управлявания от обвиняемия автомобил“, посочи в мотивите си срещу обжалването и промяната на мярката за неотклонение прокурорът по делото. В крайна сметка апелативните магистрати в Пловдив потвърдиха мярката и водачът Л.У. остава в ареста. За това деяние Законът предвижда наказание от 2 до 6 години „лишаване от свобода“.

Припомняме, че инцидентът стана на 31 юли малко след 17 часа. Микробус блъска 13-годишния Митко Крушков, който се намира на тротоар. Шофьорът губи контрол над превозното средство след като излиза на прав участък след завой. Нелепата смърт на момчето ужаси жителите на родния му град. Те проведоха мълчаливо бдение в Златоград, а местната управа обяви и ден на траур.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ