Бойко взриви неделния рахат в Росенец на Доган и Радев и разкри вихреща се корупция в кабинета

7 Dni Bulgaria18.07.2021
Бойко Борисов

„ДПС целенасочено е прехвърляло гласове към ИТН“, обяви на брифинг в централата на ГЕРБ Даниел Митов. Той даде пример с общини, където ДПС губят около 7 хил. гласа, които се оказват в партията на Слави Трифонов. Такъв район с масово преливане на гласове е бил Кърджали.

Според Бойко Борисов президентът Румен Радев е изпълнил ангажимент към ДПС, налагайки техни назначения в ключови сектори като ВиК и горските стопанства.

„Кажете – благодаря за направеното до тук. Кажете – чегъртаме ги, защото искаме постове и власт. И ние ще кажем добре – и без това искаме да сме опозиция този път“, заяви Борисов.

„Да ме викат колкото искат, не ме притеснява нищо. Аз ако кажа всичко, което мисля за Рашков, вярно трябва да ме осъдят. Просто ми е жал за полицаите. 2009 някой чул, че някой разказал, че нещо се е случило. Аз питах – а изяденият човек жив ли е? Казаха, да. Питаха помня ли Иван Танев, аз казах – не. Истина нула. Нито имам къща, нито имот в Барселона. Аз си имам къща в Банкя. Не познавам жената, за която казаха, че ме е снимала. Дори не можах да ѝ запомня името, не съм я виждал. Съсипват семейството ѝ. Представете си как ѝ се налага да обяснява на мъжа си и близките си защо я викат на разпит“, призова Борисов.

Бившият премиер отказа да нарече Румен Радев „президент“ и вместо това заяви, че е „кандидат-президент“ и „разединител на нацията“. Не знаел дали е имало среща Радев-Доган, каквито твърдения се появиха в неделя.

„То каквито срещи е трябвало, са проведени. Тези гласове не се преливат сами“, подчерта той.

„Ако може да остане това служебно правителство е идеално за нас – те директно висят на врата на Радев и ще го потопят. Докато ме викат в полицията е добре, само да не ми посегнат накрая“, заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че и до днес нито някой е питал Спецов за фирмата му, нито Пламен Узунов за подаръците, нито Рашков за имотите.

„Казусът „Кацаров“ е Радев, корупция и липса на морал. Когато фактите говорят… Тази пандемия беше военно време срещу непознат враг и лекарите бяха нашите герои. Тогава съм се запознал с Балтов, с Кантарджиев, Димов на ваксинационния щаб. Дано не стигнат и до ВМА“, каза Борисов.

„Стойчо Кацаров категорично лъже“, заяви и проф. Костадин Ангелов. „Той право на контролен преглед няма, и децата го разбраха. Версията му се смени няколко пъти за няколко дни“, заяви той.

Ангелов постави под въпрос поредица от новите назначения на шефове на болници, сред които има и бивши директори на фалирали лечебни заведения.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ