Цар Киро се уреди с нов тротоар! Изсякоха дървета, които пречели на движението… (СНИМКА)

Цар Киро

Нов и по-широк тротоар вече е изграден на ул. „Света гора” до лъскавата сграда, известна като хотела на Цар Киро. Плочките са в светлосиви нюанси и са като тепсия, за разлика от предишната изкорубена настилка. Фамилията на ромския бос ползва само един от етажите, а останалата част от сградата до Понеделник пазара, предвидена първоначално за хотел, си стои засега празна, пише marica.bg.

На ул. „Света гора” вече е направен пробив към ул. „Иван Перпелиев” и ще бъде отворена за коли, след като приключи ремонтът. В пресечката в момента се работи, както и в цялата зона около ДКЦ – I и Понеделник пазара.

Най-малко две дузини дървета бяха отрязани вчера до археологическите разкопки на ул. „Патриарх Евтимий”, която се явява продължение на „Света гора” към Тунела-юг. Саморасляци са и пречат на движението, обясниха от „Градини и паркове”.

Дърветата бяха нарязани и откарани с камиони в склада на предприятието. Доскоро тясното пространство до оградата, с която е обезопасен дълбокият изкоп на разкопките, служеше за безплатен паркинг, потънал в прах и кал.

Сега на това място, както и в цялата зона около поликлиниката ще има нови тротоари.

Снимка: marica.bg



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ