„Очаква ни един тюрлюгювеч, който ще ни сервират политиците“

Виктор Димчев

Трябва да очакваме сервирането на една вече сготвена манджа от един политически проект, който тепърва ще наричаме с някакво ново име – нещо средно между различните имена на „Мутри вън!“, „Изправи се!“, „Има такъв народ“, „Няма такава държава“, „Демократична държава“ и всякакви други такива подобни обединения“, заяви пред радио „Фокус“ продуцентът Виктор Димчев. По думите му именно това ни очаква – един тюрлюгювеч, който ще ни сервират политиците, категоричен бе той.

„Колко ще е вкусен и колко дълго ще го ядем, зависи от нас самите“, коментира още Димчев. Той уточни, че след като е минала първоначалната фаза от радостта, че най-накрая по-малки партии са представени в парламента – сега имаме един момент на отрезвяване. Виктор Димчев каза още, че миналата и по-миналата седмица за първи път сме видяли остриетата на различните политически партии, които би трябвало да сформират новото управление.

„Видяхме ги как се карат по един начин, който е нелицеприятен, с много остри забележки едни към други, с много остри изказвания. Хората не харесват това нещо и не искат сякаш да претърпим още едно разделение, било то по оста нови срещу стари партии, или реформаторски срещу нереформаторски общества, които съдържат съответно хора и от новите, и от старите партии. Струва ми се, че кредитът на доверие, който политиците имаха, е на практика изчерпан. Още повече ние се намираме по средата на един летен сезон и техните първи стъпки няма да бъдат следени толкова пряко от хората. Те се интересуват повече от море, от планина, от своята почивка, от отдих, от ваканция и им е писнало да слушат едни и същи политически глупости от едни и същи политически фигури, които през годините са управлявали България, или са достатъчно популярни, какъвто е Слави Трифонов, който се занимава с политика от дълги години и се опитва да влезне в политическия живот вече повече от 20 години“, коментира телевизионният продуцент.

Според Димчев в момента губим изключително много време и България постепенно може да влезе в една криза – от нищо нещо да се случи – нещо много неприятно, тъй като страната буквално, в свои отделни сектори, не работи вече повече от година. Стратегически проекти се отлагат в различни държавни органи, чиновниците са в ступор, често не знаят какво предстои, сменят се политики, назначават се ревизии, уволняват се хора, без да е много ясно по какви критерии и кой точно извършва тази реформа и тази промяна. И това създава едно доста тревожно състояние в цялата държава. Крайно време е това да спре, категоричен бе Димчев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ