Софийският зоопарк води преговори за камили

Камила

„В момента водим преговори за пристигането на камили в Зоологическата градина в София. Когато дойдат ще се похвалим, тъй като транспортът на тeзи животни е голямо предизвикателство“.

Това съобщи в интервю за БТА директорът на столичния зоопарк Добромир Борислав.

Зоологическа градина – София е най-старата и най-голямата на Балканския полуостров. Основана е през 1888 г. от Княз Фердинанд. През 1984 г. зоологическата градина е преместена от центъра на София в кв. „Хладилника“, където е разположена върху площ от 235 декара. Софийският зоопарк е един от 100-те национални туристически обекта.

Зоопаркът работи с лятно работно време и без почивен ден от 9 до 17 ч., а престоят на посетители в зоопарка е разрешен до 18 часа. Поради извънредната епидемична обстановка залите „Големи котки, терариум и аквариум“, „Гиганти“ и „Примати“ 1, 2, и 3 са временно затворени. Посетителите могат да се разхождат по алеите и покрай загражденията, които са на открито, и да наблюдават животните във външните им пространства.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ