Слънце и високи температури днес, но с жълт код за силни ветрове

Вятър, Жена

Днес ще преобладава слънчево време, с максимални температури между 25° и 30°, в София – около 25°. Ще има временни увеличения на облачността, но ще се задържи почти без валежи. Ще духа до умерен, в североизточните райони временно силен северен вятър. Отново има обявено предупреждение от първа степен – Код жълто за силни пориви в няколко области в страната, като скоростта им може да достигне до над 80 км/ч.

По Черноморието ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Валежи не се очакват. Ще духа умерен до силен северен вятър. Ще бъде по-хладно с максимални температури между 26° и 29°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 2-3 бала.

В планините облачността ще е променлива. Само на отделни места слабо ще превали. Ще духа умерен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 20°, на 2000 метра – около 12°.

Времето в петък и събота ще бъде предимно слънчево, с превалявания главно в планините в Югозападна България. Максималните температури в повечето райони ще са между 26° и 31°. Предимно слънчево ще бъде и в неделя, и в началото на следващата седмица, а температурите ще продължат да се повишават.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ