Първа снимка на Димитър Желязков – Митьо Очите след излизането от затвора

Димитър Желязков - Митьо Очите

Димитър Желязков-Митьо Очите, излиза от затвора и ще бъде на свобода с мярка за неотклонение домашен арест. Той ще носи и електронна гривна, реши преди минути Апелативният специализиран наказателен съд.

Желязков е обвинен за ръководене на организирана престъпна група за изнудване, принуда чрез заплахи, палежи и разпространение на наркотици. Тя действала от януари 2013 година до 2 август 2018 година на територията на Бургас, Ямбол, Несебър и Слънчев бряг, посочват от прокуратурата

Очите беше арестуван в Турция през август 2018 г., а няколко месеца по-късно го екстрадираха у нас. Оттогава бе задържан, почти 4 г. В същото време делото срещу него не може да тръгне по същество, защото има спор по кои от 10-те обвинения може да бъде съден заради процедурата по екстрадиране от Турция.

Дори съдът веднъж върна делото на прокуратурата, а тя бързо поправи грешките в обвинителния акт. Решението за освобождаването на Желязков е окончателно.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ