ГЕРБ: Новите варвари в парламента достигнаха поредното дъно

Десислава Атанасова

Пред Вас е цялата парламентарна група на „ГЕРБ – СДС“. Пред Вас сме 63-ма човека, които представляват над 600 000 български избиратели. По силата на Конституцията всеки един от нас представлява и целия българския народ. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на „ГЕРБ – СДС“ Десислава Атанасова, предаде репортер на Novini.bg.

В парламентарната зала преди минути се случи нещо недопустимо – тези 600 000 български граждани и ПГ на „ГЕРБ – СДС“ бяха лишени чрез гласуване от представителство в една от временните комисии на Народното събрание. Считаме, че това е грубо потъпкване на демократичния ред в парламентарната република, в която всеки един народен представител съгласно Конституцията и правилника може да бъде избиран в който и да е ръководен орган на Народното събрание или в състава на която и да е временна или постоянна комисия на Народното събрание, заяви Атанасова.

До този момент никога никой не си е позволявал да гласува против волята на определена парламентарна група за персонален състав. Каквито и противоречия да е имало между парламентарните групи, винаги пленарната зала се е съобразявала с мнението на парламентарната група за излъчен техен представител на какъвто и да е пост, подчерта тя.

Това, което се случва в българския парламент днес, е поредното дъно, което достигнаха новите варвари в 46-то Народно събрание, посочи председателят на ПГ на „ГЕРБ – СДС“.

По-големият проблем е, че не става дума просто за ограничаване на политически права, става дума за ограничаване на граждански права, става дума за зачеркване на човек изцяло в стилистиката на „бивши хора“, коментира депутатът от „ГЕРБ – СДС“ Томислав Дончев.

По-големият проблем е друг – че голяма част от енергията в Народното събрание вместо да е в някоя конструктивна теза, като например какво да направим, за да бъде животът на хората по-добър, кое да променим, някоя публична система да бъде по-справедлива, по-адекватна спрямо очакванията на хората, е заменена с друго – с колективния стремеж някой да бъде отстранен, махнат, зачеркнат. Политическото движение, чиято основна цел е да махне някой друг, се казва болшевизъм, каза още Дончев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ