Удар на криминалистите! Заловиха огромно количество канабис в Пиринско!

kanabis

Полицейска операция за противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества е проведена вчера на територията на Благоевградска област. В хода й са проверени два имота и лек автомобил, иззети са над 75 кг канабис.

Криминалисти от ОДМВР – Благоевград, техни колеги от РУ – Петрич и служители на ТСБОП проверили имот в с. Митино, общ. Петрич, стопанисван от 57-годишен мъж от селото. Там били открити 25 растения, реагиращи положително на канабис, с общо тегло около 76,600 килограма.

Служители на РУ-Сандански проверили къща и прилежащо към нея дворно място в с. Плоски, обитавани от 49-годишен местен жител. Там служителите на реда открили 5 тревисти растения с общо тегло около 0,781 килограма и около 110 грама суха тревиста маса. При полевия наркотест са реагирали положително на канабис.

Полицейски служители на Първо РУ в Благоевград спрели за проверка лек автомобил „Пежо“, управляван от 33-годишен мъж от града. Установено било, че той шофира след употреба на наркотични вещества.

Тримата мъже са задържани с полицейска мярка до 24 часа. По два от случаите са образувани досъдебни производства, а в един – бързо производство.

Работата продължава под наблюдението на прокуратурата.

topnovini.bg


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ