Бойко Рашков: Гешев е извършил престъпление, давам го на прокурор

Бойко Рашков

„Данните, събрани със специални разузнавателни средства, могат да се използват само за наказателното производство и за опазване на нацоналната сигурност, а лицата, на които са известни факти от тях не могат да ги разгласяват. По разпореждане на главния прокурор такива СРС-та се разгласяват. И то когато питаше Конституционния съд дали президента има имунитет. Защо Гешев направи това? Заради конфронтацията с президента, която възприе от бившия министър председател“, заяви Бойко Рашков по време на изслушването с в парламента заради вчерашното заседание на ВСС.

„В нашия наказателен кодекс е инкриминирано разгласяването на СРС-та. В съдебната практика има случаи на осъждане на лице за това престъпление. В конституцията е посочено, че България е правова държава. Ако един е осъден за престъпление, а друг е извършил същото, дали не трябва да се образува и срещу Гешев? Такова няма. Въпреки че Конституционният съд разясни, че всеки прокурор може да започне такова производство. Нито един прокурор не прояви такъв кураж. Затова аз ще сезирам прокурор, за да видим прокуратурата ще реагира ли на подобен сигнал.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ