Ангел Джамбазки изригна срещу червените! Ето какво очаква да се случи с Бенчо Бенчев и Очите

angel-djambazki

Евродепутатът Ангел Джамбазки определи реакцията на министър-председателя Борисов към Зоран Заев като възможно най-добрата в този момент. Той сподели в интервю за  БЛИЦ и какво се крие зад думите на македонския премиер. Джамабазки говори и ареста на Димитър Желязков – Очите и общинаря Бенчо Бенчев. Вижте какво каза пред медията ни заместник-председателят на ВМРО:

– Г-н Джамбазки, как ще коментирате провокацията на Зоран Заев за Илинденско-Преображенското въстание? 

– Не съм сигурен, че това е провокация. Познавайки манталитета на политиците по тези ширини и бидейки един от тях, не изключвам себе си, подозирам, че Заев е притиснат в ъгъла и иска да каже на всеки това, което иска да чуе. Едно говори в Благоевград, друго в Скопие, Атина, Брюксел и т.н. Предполагам, че това изказване е по повод битката за референдума там и желанието му да го спечели. Тази политика няма дълъг път, защото не почива на здрави основи. Ние от самото начало знаем много добре, че Зоран Заев е председател на социалдемократическия съюз на Македония и е наследник на комунистическата партия на Македония, която заедно с югославската, гръцката и българската комунистическа партия, след решението от 1934 година, създадоха фалшивата македонска нация.  Това, което прави Зоран Заев е събитие. Няма какво друго да очакваме. Какви са неговите мотиви е друг въпрос. Дали иска да остане в историята като човекът, който е вкарал македонската държава в ЕС, мен не ме интересува. Правата и законите на българите трябва да бъдат защитени в Македония, никой не трябва да фалшифицира българската история и да си я присвоява. Ние признаваме, че след 45-та година в Македония вече има македонска нация – политическа такава. Да, тя е изградена с насилие, убийства на хиляди българи, но е факт, че ще срещнете хора, които ще кажат, че са македонци и да твърдят, че са различни от българите. Но и аз мога да кажа, че съм македонец, което за мен е абсолютно същото като това да съм българин. Моите корени са такива. Всеки от семейството има корен от някъде. Такава е съдбата на България от 20-ти век.  Нашият национален интерес е категорично Македония да стане част от ЕС. Има такива, които наливат масло в огъня, визирам председателя на БСП. Струва ли ви се редно и нормално председателя на тази партия и членовете й да говорят по темата с Македония? Те дори не се извиниха след 89-та година. Едно време се целуваха с Местан и правеха други съвкупления, но никога не се извиниха за това. Хиляди безименни гробове, заради предателската политика на БСП. Те са отговорни, че има македонска нация. Всичките до един са за разстрел.

– Подобаваща ли бе реакцията на кабинета и Борисов?

– От умерена до добра. Като се мине през военният министър и председател на ВМРО, който е най-запознат от целия кабинет с тази ситуация, в което няма нищо ненормално, продължим с външният министър Захариева, която напипа темата с това кой ни задава въпросите и завършим с Борисов, който в свой стил заяви, че ако продължат да ни провокират така, ще си спомним тези думи когато дойде време за гласуването за присъединяването на Македония към ЕС. Нямаме интерес да гоним Македония и да се конфронтираме. Знаете, че на балканите има много анти български интереси, които се пресичат именно там.  Аз постоянно досаждам на министър-председателя по тези теми. Пиша му съобщения, говорим… Предполагам му е омръзнало вече, но е факт, че горим в тази тема и реакцията беше такава, каквато трябваше да се чуе. Реакцията на Заев беше извинително съобщение към цялата ни нация. Да накараш македонския премиер да каже „извинете, братя българи“ е постижение.

– Може ли да се очакват още подобни изказвания? 

– Разбира се. Винаги трябва да очакваме. Анти-българското отровно цвете на македонизма бе поливано щедро то Севера близо 70 години. Толкова време отровни плевели цъфтят в националната ни градина. Не можем да ги изкореним за година и с подписването на един договор. Това ще бъде дълъг процес със сериозна съпротива. В Македония има много искрени врагове на България, както в Сърбия, Турция и други съседни държави. Там имаме тежка битка, която ще продължи.  Донякъде разбирам Заев, но без да го оправдавам. Правя си изводите за думите му. Него вкъщи го чака една хунта, която му иска главата, защото е българофил и предател.

– Как ще коментирате реакцията на БСП след твърденията, че общинският съветник Бенчо Бенев е финансирал техни кампнии?

– Без да познавам конкретни факти и да съм запознат с всички текстове по случая, мога да кажа, че обясненията, в които се хвърли БСП са меко казано смехотворни и неубедителни. Един път финансирал, друг път – не, местният лидер говори за космически суми, които нарушават закона за политическите партии. Не би трябвало и не може да се финансира по такъв начин политическа партия. Очевидно има някаква гузност там, очевидно нещо не е ясно там. Не желая да съм голословен, за това би трябвало финансовата инспекция и компетентните органи да се заемат с този случай, за да няма хленчене, извиване и криене.

– В интервю пред БЛИЦ вицепремиерът Валери Симеонов хвърли бомба, че Очите е обслужван от политици от високите етажи. Имате ли представа кого визира?

– Нямам представа. Кредитирам думите на г-н Симеонов. Ако той е направил такова изявление, съм сигурен, че зад него стои подготовка. Той е доказал, че макар и по-рязък и с по-необикновен изказ, зад думите му има подготовка. Давам кредит на доверие към това, което е казал.

– Очаквате ли прокуратурата да стигне до края със случая Очите-Бенчев и двамата да получат ефективни присъди, ако се докажат обвиненията срещу тях? 

– Разчитам, че ако тези български граждани са извършили деянията, в които са обвинени, да бъдат ефективно осъдени. Ако има информация за тези множество престъпления, те да бъдат успешно доказани. Надявам се прокуратурата и следствените органи да са се подготвили този път и да им се дадат максимално ефективни присъди.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ