Дъщерята на прочутия лечител Петър Димков: Татко ми каза формулата на щастието!

Петър Димков

„Да, изпитала съм формулата за щастие и разбирателство с хората, която баща ми е споделял и аз съм убедена, че тя действа. Невероятни са резултатите, които дават тези думи. Но преди всичко трябва да благодарим на Господ и да сме добри. Всичко е такова, каквото трябва да бъде“. В това е категорична дъщерята на прочутия лечител Петър Димков – Лили Димкова, която само преди дни навърши 89 години.

Художничката споделя тайните слова, които баща й дал за спокойствие и добри дни. „Когато имаме недоразумение с някого или някой има враждебно отношение към нас или се караме с него, има една много силна формула. Обръщаме се мисловно към лицето на човека, който не ни обича, и му изпращаме мисълта: „Обичам те, обичам те, обичам те. Приеме ме в името на Божията любов“. Казва се три пъти. Казвайки „обичам те“, ние обичаме божественото в човека, признаваме го. Защото недостатъците на хората са нещо външно, те не засягат душата ни, тя е чиста, а недостатъците ни човешки са преходни и човек след време ги маха от себе си. Сигурно това става с прераждането“, отбелязва Лили Димкова.

На художничката великият Петър Димков е давал и други тайни, които тя надлежно е описала в книги. Според лечителя е важно да се смеем от сърце, да имаме умереност във всичко и ако не използваме материални вещи, да ги подаряваме.

„Не допускайте омразата и отмъщението в сърцето си. Вземете си котка. Тя поема отрицателните чувства, които съществуват у дома, без на нея това да вреди. Котката притежава и лечебна сила. Тя усеща, когато нещо го боли в човека, който я храни, и сама ляга на мястото на болката“, предава думите на баща си Лили.

Самата тя всяка сутрин като стане, благодари на Господ. „Баща ми като ставаше, веднага почваше да си тананика, да пее, после дълбоко дишане, гимнастика, четков масаж и вече си готов с усмивка да посрещнеш деня“, съветва Димкова.

Освен всичко изпитано наследничката на лечителя не си позволява да мисли лошо за никого, дори за себе си.

„Татко казваше, че самовнушението е от най-древните методи на лечение, и препоръчваше вечер преди заспиване и сутрин в още полусънно състояние да си повтаряш шепнешком по двадесет пъти: „Всеки ден във всяко едно отношение все по-добре и по-добре ми става“. Хубаво е и здрав, и болен да си го казва, защото така го влагаш в подсъзнанието си и постепенно се подобряваш. И друго съм запомнила – баща ми знаеше за силата и паметта на водата много преди да започнат да се пишат книги на тази тема. Препоръчваше сутрин да пиеш на гладно по една чаша гореща вода, на която да казваш: „Скъпа вода, ние двамата с теб ще възстановим моя организъм. Благодаря ти“. Друго нещо, което можеш да казваш преди първата глътка, е: „Сила и светлина за ума, живот за сърцето и здраве за тялото“. Така ти можеш да се лекуваш с водата и аз лично го правя всяка сутрин. Татко изяждаше и всяка вечер по девет ореха – казваше, че за да запазиш мозъка си в добра дейност, ореховите ядки са изключително полезни. Той беше доказателство за това, защото и на 95 години имаше абсолютно ясна памет. Всяка вечер ядеше и малко кисело мляко“, спомня си Лили Димкова.

Като художник наследничката на Петър Димков от години рисува образи на духовни учители. Орфей, Паисий, Патриарх Евтимий, свети Иван Рилски, свети свети Кирил и Методий и много други. Правила е изложби в Ню Йорк, Сан Фанциско, Алжир, Мароко, Берлин, Виена, Будапеща. Специалисти твърдят, че картините й имат силно енергийно излъчване, което стимулира имунната система и дарява здраве и хармония. Самата Лили Димкова потвърждава този факт. Разказва, че не веднъж са правени радиестезични измервания на платната й, които са отчитали впечатляващи резултати. С присъщата си скромност говори за това ей така, между другото, като нещо обикновено и не толкова съществено. Лили Димкова е последовател, отчасти и вдъхновител на Бялото братство у нас.

„Вярвам, че България ще се оправи! Никога не се ядосвайте, че нещо не се е случило. Всяко нещо идва в точното време и на точното място. Трябва да бъдем търпеливи. Епохата на Водолея, в която вече живеем, е на светлината. Абсолютна любов към Бог ще е тя. Сигурно ще можем по-нататък и мислите да си четем“, смята Димкова.

Чудо се случва с нея и с баща й

Приживе Петър Димков не се страхувал от нищо. И той, и дъщеря му Лили Димкова имат чудеса, които се случвали с тях и за които имат обяснение. „Преди години, когато снимахме един филм в Албена, точно след снимките ме нападна една банда цигани, като тогава наистина по чудо се спасих. Баща ми също е имал подобни случки. Когато е тръгвал на фронта и неговата майка му е дала една метална иконка на Богородица, той я е сложил в левия си джоб. Случило се е един куршум да го уцели точно там, но е рикоширал в иконката и това го е спасило, защото иначе е щял да го уцели право в сърцето“, спомня си Лили Димкова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ