„Чичка, яйца ли возиш? Да. Две. От 66 година.“

Иво Танев

От Фейсбук профила на Иво Танев:

„Забавна случка от днес!

Движа се по столичен булевард и виждам, че светофарът, който е на около 200 метра, светва жъълто, а след това и червено. Аз преценявам, че няма смисъл да ускорявам и онтемам газта. Съответно автомобилът започва да намалява скоростта. Само секунда-две след това чувам зад мен нервно изсвирени акорди на калкаснон. Поглеждам в огледалото. „Музикантът“ е нервен младеж, вероятно возещ гаджето си във вехтото си BMW 3. Което тамън се е разработило и той иска да покаже на любимата, как Безос е летял 10 мин. в космоса! За да види тя, че и той го може… Аз продължих да намялавм, защото светофарът продължаваше да свети червено и това щеше да продължи далече след като всички спрем пред него. И секундите на брояча го покзаваха. Но неврното свирене зад мен продължаваше без никаква мисловна дейност у свирещия. В послединя момент младежът сви наляво, изпревари ме и спря до мен. Веднага започна да се опитва да ми каже нещо. Отворих порозореца, а той с лека ирония ме попита:

-Чичка, яйца ли возиш?
-Да. Две. От 66 година.- му отговорих с усмивка аз.

За изненада и радост не беше толкова прост, защото разбра шегата и широко се усмихна. Същото направи и сладкото кифленце до него.

Скъпи младежи, автомобил се кара и с мислеща глава, е не само с натискане педала на газтта. Казвам го, защото много от вас си мислят, че това проста работа. И това е голяма заблуда. Нито е проста работа, нито е за прости хора. Винаги си личи, когато зад волана стои прост, неподготвен или немисещ човек. Винаги!“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ