Алгафари: Ще ви го кажа, важните разговори се водят при Доган и Радев

Ахмед Доган

„Преговорите и разговорите пред обществото бяха за парлама, важните разговори се водят при Доган и Радев“, коментира консултациите на ИТН с останалите парламентарно представени политически сили ПР експертът Нидал Алгафари. По думите му ненавистта към ГЕРБ засега обединява партиите, които ще подкрепят правителство на ИТН.

„Партиите в парламента научават най-ценния урок в политиката – никога не казвай никога. Обясняваха, че няма да бъдат еди-кой-си, а се оказа, че трябва да бъдат с еди-кой-си. Това включва БСП и ДПС, защото без тях няма как да се случи правителство. Доскоро всички твърдяха, че моделът за разграждане е ГЕРБ-ДПС, а сега извадиха ДПС и започнаха да преговарят с тях. Всички говорят, че не искат министри, но има много други позиции за назначения“, посочи Алгафари. Той попита хората на Слави как се маха модел като оставят ДПС и ги предупреди, че когато ги подкрепи някоя от трите партии – БСП, ДПС и ГЕРБ, то ще им остане горчив вкус в устата.

„Важните разговори се провеждат другаде. Има 3-4 фигури, при които се прави това – Ахмед Доган и Румен Радев. Преди при Борисов“, изтъкна ПР-експертът.

Според политолога Росен Стоянов е нормално да има отричане по време на предизборна кампания, а след това то да бъде заменено от логиката и политическият прагматизъм.

„Когато се видят реалните резултати е ясно, че сам не може. Така ще бъде и занапред в следващи избори. Особено, когато говорим за формиране на парламент. Разприказваха се, раздвижиха се и започнаха поредицата от консултации. Асистемното става системно“, смята Стоянов.

По повод консултациите на ИТН за бъдещо управление социологът Кънчо Стойчев прогнозира, че най-вероятно правителство ще бъде съставено.

„Три неща са важни да разберем – предишният модел на управление беше отхвърлен два пъти, правителство с голяма степен на вероятност ще има, защото нито един от играчите няма интерес от нови избори и няма нищо лошо в това да има управление, контролирано от парламента“, допълни социологът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ