„Ще имаме проблеми със Слави“

Ахмед Доган, Слави Трифонов

„Консултациите на ИТН с партиите са добър знак след нелепия първоначален знак на Слави Трифонов с обявяване на проектокабинет. В момента се търси неформална парламентарна коалиция. Консултациите все още нямат някакъв резултат, но показват добри намерения и подаване на ръка за стабилизиране на политическата ситуация“. Това заяви бившият вицепремиер в правителството на Димитър Попов Димитър Луджев пред „БНР“.

„При тази конфигурация, която е в парламента, няма друг начин за управление освен едно неформално мнозинство. Няма нищо лошо и странно БСП да подкрепи приоритетите на ИТН. Дали заради липса на политически опит, но Слави Трифонов не разбира, че подкрепата на БСП ще е във вреда на левицата.

ИТН иска да създаде собствено правителство, което не може да мине без подкрепа на мнозинство. Създаването на едно мнозинство, базирано на основните принципи на бъдещо управление на ИТН, развързва ръцете им.

Това обаче зависи и от състава на самото правителство. Слави Трифонов беше опиянен от победата и от своята самонадеяност, предлагайки бъдещ състав на Министерския съвет.

Той трябва да разбере, че да имаш образование и да знаеш езици, не са достатъчни да управляваш. Важно е какво си правил за обществото. Действително е проблем, че Слави Трифонов го няма. Той трябва да поеме политическа отговорност, дори за злополучния кабинет, който предложи. Ще имаме проблеми с него, но се надявам разумът да надвие. Той няма качества за министър-председател“, каза още Луджев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ