Депутати от ГЕРБ разкриват бум на нелегални мигранти в Харманли при хунтата на Радев и Рашков

Александър Иванов, Христо Гаджев

ГЕРБ са внесли питане в Народното събрание да бъде призован служебния вътрешен министър Бойко Рашков дали България е подложена на нов миграционен натиск. Това стана ясно от включване на живо във Фейсбук на двама депутати от ГЕРБ – Александър Иванов и Христо Гаджев от центъра за мигранти в Харманли. Двамата поясниха, че в партията са получили сигнали от граждани на Харманли, които се оплакват от тълпите мигранти.

„Днес с колегата Александър Иванов сме пред бежанския център в Харманли, защото получихме много сигнали от граждани, както и от местни медии за засилен бежански поток в региона. Притеснени сме за гражданите тук и от този натиск, който се получава тук“, каза Христо Гаджев.

„Получихме на мейла на ГЕРБ доста снимки от грждани на Харманли (показват снимки, бел.ред.). Затова дойдохме да попитаме ръководството на центъра какъв е капацитета, колко е запълнен, за какъв времеви период. Това, което се случва означава, че е отслабена охраната на българската граница и България е подложена на миграционен натиск“, обясни Александър Иванов.

Затова и поканихме кметицата на Харманли. Още на влиза в града видяхме доста бежанци, които са навън“, добави Иванов.

„При Рашковизма в МВР се получава хаос относно мигрантите. Каналджиите правят бизнес на гърба на бездействието на МВР“, Добави Христо Гаджев.

Кметицата на града поясни, че в центъра са били настанени 100 души, а сега те вече са 500 и то само за една седмица. Местните пък се оплакаха, че се е променил и профила на мигрантите. Били предимно мароканци, а не бягащи от войната в Сирия.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ