Тошко Йорданов изостри тона срещу Христо Иванов и Мая Манолова, кавга

Тошко Йорданов
Тошко Йорданов

Зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов отправи остри реплики към преговорните си партньори „Демократична България“ и „Изправи се! Ние идваме!“ Христо Иванов и Мая Манолова ни водят към следващите избори, каза той.

Защо Христо Иванов вчера направи такава декларация. Защо се опитват да пробутват три имена от служебния кабинет за новото правителство, какви игрички се играят, питат депутатите на Слави.

„Г-н Христо Иванов и г-жа Мая Манолова – явно не осъзнавате, че с действията си карате Бойко Борисов да се радва, защото водите нещата към следващи избори.“ Така се обърна Йорданов от трибуната в пленарната зала към лидерите на двете парламентарни групи, които вчера проведоха среща и поставиха условия към ИТН за подкрепа.

Неприемливо, че „Демократична България“ е решила да поставя условия, да изявява претенции и да се опитва да реди кабинет без да е силата, която е спечелила избори, обяви Йорданов. Попита какви игри се играят в 46-ото Народно събрание. „Ние няма да играем по вашите правила“, заяви партийният заместник на Слави Трифонов.

Йорданов разчете вчерашната декларация на Христо Иванов от палраментарната трибуна като „амбиции за намеса на бъдещия състав на МС“, и то след като на срещите им досега от ДБ заявявали, че нямат претенции към персоналния състав на правителството. А сега Иванов посочил служебните министри Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков „заради тяхната експертиза и морална чистота“ като имена, които трябва да останат.

„Дали това е така?“, попита Тошко Йорданов и припомни историята от 2008 г. с тогавашна фирма, в която е съдружник министър Асен Василев и която след сага с инвеститорите си фалира, а Василев влиза в спор за интелектуална собственост. „Според нас човек, откраднал интелектуална собственост, не трябва да бъде български министър. Разбираме смисъла на думата симпатия, разбираме, че един човек може да е симпатичен, но когато говорим за хора, които носят обществена отговорност, предпочитаме професионалисти, които нямат проблеми със закона. Препоръчваме на г-н Христо Иванов да се интересува повече от фактологията, а не от собствените си симпатии“, заяви председателят на групата на ИТН.

„Има такъв народ“ в момента дават брифинг в кулоарите на парламента.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ