КПКОНПИ погна Бойко Рашков: Цацаров разследва имотите му

Бойко Рашков 1
Бойко Рашков

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков е обект на разследване от страна на Антикорупционната комисия (КП КОНПИ) от лятото на миналата година. Комисията на Сотир Цацаров проверява имотите и богатството на Рашков, но не заради скорошните медийни разкрития за смайващата му имотна империя, пише Lupa.bg.

Повод за ревизията, която се извършва на финансовото и имотното състояние на Бойко Рашков е неподаването му на данъчна декларация през 2018 г. През месец декември същата година Рашков напусна със скандал председателския пост на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства – . длъжност, която заемаше от 2013 г. Рашков е пропуснал да подаде задържителната по закон декларация за имотно и имуществено състояние.

Заради това още през месец юни 2020 г. от КПКОНПИ са стартирали разследване срещу Рашков, като агенти на антикорупционната комисия проверяват под лупа произхода на финансовите притоци към банковите му сметки, както и имотните му придобивки.

Засега от КПКОНПИ не са обявили официално, че Бойко Рашков е обект на ревизионна проверка, не е известно и дали проверяващите го агенти са успели да открият нещо нередно. Проверката обаче се извършва повече от година – прекалено дълъг период, коментират юристи. Според тях е малко вероятно „старата хиена“ Бойко Рашков да не си е изпипал нещата и да се изложи на стари години, хванат по бели гащи с разминаване между официално декларирани и реални приходи и имоти. Все пак ниските цени на някои от имотните му покупки будят съмнения.

Наскоро стана известно, че Бойко Рашков притежава помпозно имение в подножието на Витоша, в непосредствена близост до Академията на МВР и Американския колеж. Тузарският палат е със 700 кв. застроена площ, с двор от почти 2 декара и с няколко самостоятелни апартамента. Имението разполага с цели 12 бани, фитнес, сауна и целогодишно отопляем басейн. Рашков е собственик и на къща на метри от плажа в Несебър, на 5 апартамента в София, разполага и с къща с 2 декара двор в село пирдопското село Антон. Той е съумял да спести 750 000 лева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ