Христо Иванов отовори на Тошко Йорданов: Не сме кадрували, само дадохме министрите за пример

Христо Иванов

Поставихме върпос дали ще има ангажимент по определени политики. Дадохме пример с трима души, които получиха обществено внимание, това обяви лидерът на „Демократична България“ Христо Иванов в кулоарите на парламента, като така отговори на острото изказване на председателя на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов към Иванов и Манолова.

Вчера Иванов посочи от трибуната на парламента тримата министри Василев, Петков и Денков от служебния кабинет като добър пример за имена, които да бъдат част от следващо управление. Днес Йорданов реагира остро и обясни, че министърът на финансите Асен Василев е осъден в Лондон за кражба на интелектуална собственост.

„Видяхме една доста съмнителна персонална атака, която смесва факти от търговски спор с квалификации от Наказателния кодекс. Надявам се, че това е просто въпрос на неумение от страна на колегите да си формулират тезите“, обясни Христо Иванов и добави: „Фактологията, която Йорданов развя от парламента, качва и нашите очаквания, с които ще бъдат оценявани всички аспекти от дейността на бъдещото правителство.“

Изборите ще бъдат зададени от мандатоносителя, това е тяхна отговорност, заяви още Иванов. По думите му има шанс ГЕРБ и ДПС да бъдат отдалечени от управлението и това е стратегически въпрос.

„Тласкаме страната към това да се излъчи едно управление, което може да я промени. Поставихме важни въпроси, на които вместо отговор, имаше персонални атаки“, добави Христо Иванов.

Той беше категоричен, че от „Демократична България“ не са кадрували.
„Посочихме тези три имена като пример за профила на хората, които очакваме да видим. Те се ползват с високо обществено доверие, защото атакуват корупционните схеми, свързани с ДПС. И самите колеги от ИТН са водили разговори с тези хора. Не става дума за кадруване по никакъв начин“, отбеляза още Христо Иванов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ