Даниел Асенов със скандално разкритие: Съдиите ми казаха „гледай си работата“

Даниел Асенов

Даниел Асенов отпадна на 1/8-финалите в в категория до 52 кг на олимпийския турнир по бокс в Токио. Българинът загуби от испанеца Габриел Ескобар с 1:4 съдийски гласа (29:28, 28:29, 28:29, 28:29, 28:29), въпреки по-голямата активност и усещането за доминация през по-голямата част от мача.

„Доста усилия, доста мъки, доста лишения преминах, но нашият спорт е малко неблагодарен. Тренираш, тренираш, тренираш и накрая петимата съдии отстрани на ринга могат да ти кажат: „Гледай си работата“. И трудът ти отива напразно. Точно това ми казаха съдиите сега – „Гледй си работата“. Вие бяхте тук и видяхте сами“, заяви Асенов.

„Разочарован съм за пореден път. То е очеизвадно. Човек, който не разбира от бокс, може смело да каже, че моите удари бяха много по-точни. Бях много по-активен, през цялото време аз водех двубоя. Да, получавах удари, но повечето от тях бяха по ръцете. Може би от треньорския му щаб викаха повече и съдиите явно бяха пристрастни“, каза още той.

Тайсъна от Кукорево призна, че в началото на първия рунд съперникът му е имал преимущество, но само тогава. „В началото, докато преценя, докато намеря дистанцията, той беше по-активен, но знаете, че заради пандемията нямахме много спаринг-партньори, нямаше такъв тренировъчен процес. Но в по-добра форма не съм се чувствал никога“, каза Даниел.

„Много се демотивирам, когато губя такива битки. Битки, в които съм давал всичко от себе си, в които съм показал, че съм по-добрият всячески, и да си тръгна от ринга като загубил. Това ме демотивира. Не знам какъв бокс търсят, не знам какво да дам аз. Искат динамичен бокс, да има повече удари. Даваме го, осигуряваме го, но същевременно никой не прави забележка, че той ме държи през цялото време, никой не прави забележка, че ме удари три-четири пъти с глава, когато се навеждаше. Това никой не го вижда. Не знам. Нямам думи. Аз тренирам повече от 15 години, раздавам се. От 2010 година съм състезател в националния отбор. Не знам какво да дам, не знам какво очакват, не знам докъде ще стигне този спорт. Не знам дали ще намеря мотивация. Силно съм разочарован. Знам, че дадох всичко от себе си. Каквото се искаше от мен, го дадох. За секунда не спрях да се раздавам.“, оплака се още Тайсъна.

Асенов се извини за загубата на всички, които са го подкрепяли и са вярвали в него. „Съжалявам, че разочаровах много хора, които имаха надежди в мен за българския бокс при мъжете. Съжалявам, че ги разочаровах, но аз мога да кажа, че дадох всичко от себе си. Много хора ме подкрепяха, много хора ми пожелаха успех. Затова съжалявам. Съдиите не предпочетоха мен, въпреки че в този мач бях убедителен“, завърши Даниел Асенов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ