Тошко, на Слави разсилния, изплю камъчето: Чакаме подкрепа от БСП, за да вземем властта

7 Dni Bulgaria01.08.2021
Тошко Йорданов

„По-логично е гласовете да дойдат от БСП. Другите две партии, за които се твърди, че са на протеста, се надявам поне едната да си застане зад думите и да гласува за приоритетите, които заедно уточнихме“. Това каза пред bTV председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов.

Партията получи вчера първият проучвателен мандат от президента Румен Радев за съставяне на кабинет в рамките на 46-ото Народно събрание. Другите две партии за които говори Йорданов са ДБ и ИБНИ.

„Министерския съвет едва ли ще изглежда като структура ненормално, няма да има екстравагантно. Глупост няма да направим, това е отговорността на мандатоносителя и на кандидат-премиера да представи структура и състав“, каза Тошко Йорданов.

Разсилният на Слави повтори, че съставът на кабинета ще бъде представен в парламента. Йорданов призова „партиите на протеста“ да покажат отношението си към новото правителство в пленарната зала. „Ние нямаме коалиционно споразумение, ние имаме обща визия и всички твърдяха до оня ден, че това е това е най-важното, хайде да си спазваме думите. Какво ще се случи, то ще стане пред очите на всички“, коментира Тошко Африкански, както стана печално известен предводителят на „куцата“ партия.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ