Бомба на „24 часа“! Съветник на Радев бомбардира БСП с есемеси: Долу Слави Трифонов!

7 Dni Bulgaria04.08.2021
Тошко Йорданов, Румен Радев

БСП по никакъв начин да не подкрепя правителството, предложено от „Има такъв народ“. Такъв натиск идва откъм „Дондуков“ 2 върху социалистите часове преди заседанието на Националния съвет на партията.

От сутринта депутати от „БСП за България“ са получили есемес с указания от Николай Копринков – секретар на Румен Радев по вътрешната политика и гражданското общество, научи „24 Часа“. Никой от червените обаче не призна да е получавал съобщение от президентския човек.

В 14 часа социалистите ще решават дали БСП да подкрепи кабинета, след като бяха проведени политически и експертни разговори и с ИТН бе постигнато сближаване по много от политиките и приоритетите на червените. Очаква се официалното решение да е за подкрепа на новия кабинет, но дали всички ще го спазят, ще стане ясно в сряда, когато вероятно ще е гласуването на правителството на Пламен Николов.

Дори да няма есемес от Копринков, натиск откъм президентството има. От сутринта хора, изключително близки до президента Румен Радев, звънят на членове на пленума с агитация да не дават рамо за решение за подкрепа, разкриха запознати.

От вчера насам срещу предложения от ИТН вариант на кабинет започна остра атака и откъм служебното правителство. По-рано днес премиерът Стефан Янев попита кой е редил кабинета. Шефът на Стратегическия съвет към държавния глава проф. Александър Маринов също критикува предложеното правителство и обясни, че то има „неголеми“ шансове.

Преди него бившият шеф на кабинета на Радев и настоящ евродепутат  Иво Христов пък излезе с пост във фейсбук, с който призовава БСП да не дава подкрепа на „кабинет на сараите“.

Междувременно на кантар е и подкрепата, която ИТН очаква от „Изправи се БГ! Ние идваме!“. Запознати разкриха, че групата на Мая Манолова е разделена на 3 лобита, които нямат единна позиция за кабинета. Според едни Мая държи да се подкрепи кабинетът на Пламен Николов, а Татяна Дончева е категорично против. „Не желаем предсрочни избори, а сериозно и стабилно правителство, което е в състояние да изпълнява ангажиментите си. Не желаем авантюрата на група хора, които си пеят песента „Пред нас са блеснали житата…“. Ние сме сериозни хора и като такива гледаме от името на обществото да минимизираме рисковете с попадането на случайни хора… Лично аз няма да дам подкрепа на празен лист“, каза преди дни тя.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ