Той съветваше Румен Радев, а днес го унищожи: Надмина Ким Чен Ун! Мрази всеки

7 Dni Bulgaria04.08.2021
Румен Радев 3

„Не съм сигурен в служебното правителство и начина, по който то се възприема. Не можем просто да разпуснем парламентарната република, не е толкова еднозначно, дори в Северна Корея има някакъв дори фиктивен парламент. Това служебно правителство вече минава границата на конфликтността и не може то да продължи да съществува безконтролно“, заяви политологът Калоян Методиев пред БТВ, намеквайки, че Румен Радев вече е надминал Ким Чен Ун.

По думите му има опасност да се стигне до следващи избори. „Много е сложна ситуацията, плъзнаха всякакви слухове, отвори се кутията с компромати. В момента сме в рядката ситуация, в която всеки е срещу всеки. Разчистват се собствени сметки, стига се до нива на конфронтация, каквито поне аз не помня за последните 25 години политически живот у нас“, каза още бившият шеф на кабинета на Румен Радев.

Методиев изрази притесненията си, че вече сме в някаква форма на политическа криза, което скоро ще доведе до последици за икономиката и здравеопазването ни и призова за диалогичност между политическите партии.

„ИТН се държат незряло, не желаят да влязат в рамки и не се държат уважително с другите. След пресконференцията с Николай Василев и публичната реакция на първия им кабинет показаха промяна, но трябва усилие, за да може да се стигне до някакъв консенсус в обществото“, обясни политологът.

Той коментира и състава на проектокабинета на партията на Слави Трифонов и стремежа ѝ да представи на обществото непознати лица, без опит в политиката.

„Обществото в лутането си искаше нови хора, но политиката е занаят. Не може постоянно да сменяш хора, но това се насади като обществено настроение. Очевидно трябва да извървим и този път и те да се учат в движение“, добави Методиев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ