Директно от топ-дерматолог! Ето по колко вода на килограм от теглото трябва да пием лятото, за да…

вода

Лятото пийте вода, а след него задължително се прегледайте!

„Не може да пиеш 4-5 литра – количеството се съобразява, има едни изчисления, според които се пие по 30 мл на килограм от теглото. Обикновено се казва средно литър и половина – два. Като тук не се включва алкохол или газирани напитки, които не са много полезни за метаболизма ни и водят до целулит. Една от причините за целулита е именно начинът на хранене, бързото хранене и съдържащите захар напитки. Така че чиста вода е най-добре, ако може. И чайове. 1,5-2 л е един стандартен препоръчителен прием, с уговорката, че зависи от теглото, препоръчва дерматологът Анелия Здравкова пред „24 часа“.

И заостря вниманието ни, че веднага след летните месеци трябва да отидем на дерматолог, който да прегледа бенките ни.

„Следят се плоските бенки, по правилото ABCDE, при което се гледат асиметрия, следят се границите, цветът на самата лезия – дали е равномерен, или неравномерен, диаметърът – нараства ли, или не нараства, има ли надигнатост и различно оцветяване. Съветвам пациентите, които са по-рискови, ако някоя бенка видимо не изглежда добре, да отиват на дерматолог. Това е нашата работа. Ние имаме много прост метод – дерматоскопия, с който виждаш до какво ниво е пигментът. Така че такъв преглед е хубаво да се направи след летните месеци, когато пигментациите се засилват. Което, разбира се, не е белег, че има нещо злокачествено. Важно е да се мине през специалист, за да се направи професионална преценка“, категорична е д-р Здравкова.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ