Отмъщението на добрия християнин Красен Кралев

7 Dni Bulgaria06.08.2021
Красен Кралев

„Поемам цялата отговорност за представянето на българските олимпийци в Токио“.

Това написа днес бившият министър на спорта Красен Кралев, след като България отново има своята олимпийска шампионка.

А Ивет Горанова е само един от продуктите на доктрината „Кралев“ в българския спорт.

Доктрина стартирала със същите думи. „Поемам цялата отговорност за представянето на българските олимпийци в Токио“. Кралев ги казва на съкратена откъм присъстващи сбирка в кабината на Бойко Борисов преди няколко години. Залага си главата, че спортът ни ще отлепи дъното.

Борисов иска само едно – да се строи. Зали, стадиони, училищни салони. И всичко това да се превърне в база за възраждане на елитния български спорт.

За свършеното от Кралев е достатъчно да видите какво се случва в профилите му в социалните мрежи. Вчера, днес, а така ще е и утре, и вдруги ден, десетки спортни хора пишат и му честитят. Нищо, че не е на власт, нищо че не е министър. Честитят му, защото доктрината работи, защото България отново стъпва на краката си и се надига като спортна сила.

Кралев е единственият спортен министър, инвестирал личното си време в тези, които днес обират медиали в Токио. И в другите, които участваха, и в третите, които не стигнаха до там. Няма събота, няма неделя. Беше на лагер в Белмекен със Стойка, стреля с Антоанета, катереше се в Тетевен с боркините ни, беше в залата при Ивет. Лично показваше на всяка една от тях, че вярва в своята доктрина. А те са настоящето й. Накара ги да повярват, че колкото по-добро е това настояще, толкова по-светло ще е бъдещето.

Е, българският спорт има повече от добро бъдеще! Видя се в Токио. Видя се и кой е отговорен за това.

А вчера една от „мутрите“, които се гордеят, че са свалили от власт правителството на Кралев – Татяна Дончева, поиска да се закрие комисията по спорт към Народното събрание. Защото нямало нужда. Не, бе стрино, от такива като теб няма нужда! Ти сигурно щеше и Ивет да затриеш. С обяснението, че и Бойко Борисов е тренирал карате.

Като добър християнин, Красен Кралев през годините никога не е вдигнал ръка срещу враговете си. Спъвали са го, удряли са го в гърба, слагали са прът в краката му. Той обаче продължава напред. И оставя един ден резултатите му да са онова отмъщение, което застига враговете.

Така правят добрите християни!



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ