Мая Манолова напуска ИБНИ!? Няма пари, страх я е от провал на нови избори, разбиха я във Фейсбук

7 Dni Bulgaria10.08.2021
Мая Манолова

Лидерът на „Изправи се, БГ! Ние идваме“ Мая Манолова готвела промени по партийния връх. Бившият омбудсман искала да се оттегли като лидер, а на нейното място щял да дойде бивш общинар, сега един от най-дейните активист на ИБНИ, съобщава anteni.bg.

В стола на Мая се готвел да седне русенецът Войслав Тодоров, бивш общински съветник в София в периода 2015-2019 от групата на Коалиция „Сердика“ (АБВ, Български социалдемократи).

В момента Войслав Тодоров е един от тримата пиари на „Изправи се” със заплата 3000 лева, която обаче рядко получавал, тъй като Мая Манолова била в изключително лошо финансово здраве.

Според партийния сайт бъдещият лидер е роден на 08.05.1988 г. в Русе. Завършил е висше образование със специалност международни отношения.

Като общински съветник бил член на постоянната Комисия по устройство на територията, архитектура, достъпна среда и жилищна политика и на постоянната Комисия по финанси и бюджет.

Войслав Тодоров бе част от партията на Георги Кадиев. Той бе част от групата на Коалиция „Сердика”, а след това се присламчи към „Демократична България“, но понеже там му отредиха по-задна позиция в листите за последните избори, той моментално стана част от листата на Мая Манолова.

Интересен щрих от биографията му дойде на последните местни избори през 2019-а, когато в качеството му на кандидат за общински съветник, се сдобил с акт за Нарушение на Изборния кодекс, за което е санкциониран от Общинската избирателна комисия.

Какъв е мотивът за рокадите на върха и защо амбициозната и оцеляваща след гръмовни скандали Манолова ще сдаде лидерския пост на почти неизвестен общинар?

На запитване на „Антени“, по повод информацията на „Лупа“ за оттеглянето на Манолова, бивш общински съветник коментирал, че разногласията в коалицията на тема подкрепа на кабинета на ИТН са стигнали много високи нива и лидерката вероятно е решила временно да отстъпи крачка встрани, докато се успокоят страстите и някой друг поеме отговорност.

Другият мотив можел според него да бъде чисто личен, но не се наемал „да задълбава в тази посока“.

Най-вероятно Манолова иска да си спести и унижението на следващите избори формацията й да не влезе в Парламента. Откакто ИБНИ се гъбаркат с хората на Слави, профилите на Манолова, Хаджигенов, Бабикн и страниците им са подложени на невиждан хейт от бесни българи.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ