Ще вземе ли Бойко Борисов мандата за кабинет на петък, 13-и

7 Dni Bulgaria13.08.2021
Бойко Борисов

Ще вземе ли партията на Бойко Борисов мандата за съставяне на кабинет на петък, 13-и? След като в четвъртък парламентът обяви с решение мандата на „Има такъв народ“ (ИТН) за правителство за неуспешен, рулетката за властта отново се завърта.

Кога президентът Румен Радев ще извика втората сила в парламента – ГЕРБ, е въпросът, който цял ден днес си задаваха политиците.

Миналия път Радев съобщи в петък сутринта, че в 17 часа същия ден вика кандидат-премиера на ИТН, за да му връчи мандата.

Борисов е крайно суеверен, припомнят ГЕРБаджиите. Те твърдят, че той за нищо на света не би взел на петък, 13-и, мандат, независимо че вече номинира Даниел Митов за премиер и може да си спести срещата с опонента Радев. На „Дондуков“ 2 може да прави с Митов шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова и Томислав Дончев.

Освен това Борисов обяви, че ГЕРБ няма да бави топката – лидерът прочита на стълбите на Президентството номинираните министри, за да си направят хората сравнение и Митов връща празна папка. Въпреки това обаче Борисов смятал деня за лоша поличба, уточнява „Стандарт„.

Ако Радев му спести страха, връчването на мандат може да е в понеделник. БЛИЦ припомня, че тогава обаче президентът свиква Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС).

Според официалния дневен ред партийните лидери ще говорят за две заплахи – ковид и мигрантите. Според неофициалния главната тема ще е съставянето на кабинет или избори.

Така очаквания са Радев да даде мандата на ГЕРБ или след заседанието на КСНС или във вторник.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ