Лавина от гневни реакции! Патриотично ли е? Мъже нагазиха в езерото „Бъбрека“, а правилата…

бъбрека1

Снимка на танцьори в народни носии, нагазили в езерото Бъбрека, разгневи стотици хора в социалните мрежи.

Моментът е запаметен от известния етно-фотограф Асен Великов:

Днес в парк „Рила“ се изви най-голямото планинско хоро с носии от 7-те етнографски области у нас, а организаторите от националната инициатива „Нашият дом е България“ избраха голямата поляна край петото от Седемте рилски езера -Бъбрека, където да се опитат да поставят рекорда.

По всичко личи, че действително е издигнало „националното самочувствие“ на група участници в събитието. Те са решили, че е добра идея да се потопят в ледените води на езерото Бъбрека.

Правилата на парк „Рила“ обаче строго забраняват „къпането в реките и езерата“. Това е така не само заради ниската температура на водата, но и защото планинските езера нямат този капацитет да се самопричистват и всяко замърсяване може да окаже ефект върху екосистемата.

Друг кадър, публикуван от Кирил Гроздев във Фейсбук, показва как част от гостите на парка са решили да се предвижат до уреченото място:

И двата кадъра предизвикаха лавина от гневни коментари в социалните мрежи.

Източник: Offnews.bg



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ