Ето колко са спестили родните дипломати! Надежда Нейнски си купила Мерцедес за 50 бона, след като ѝ откраднали Рейндж Ровъра

Надежда-Нейнски

Нов Мерцедес си е купила миналата година посланичката ни в Турция, показва данъчната й декларация в регистъра на КПКОНПИ. Надежда Нейнски е платила 48 750 лв. за придобивката, като е посочила като източник на средствата заплатата си.

Дипломатката ни в Анкара обаче се е разделила с друго возило. Свили „Рейндж Ровъра“ й, а кражбата е декларирана.

Бившата външна министърка от кабинета на СДС е декларирала още 52 650 лв. спестявания в банката. Има и заработени 76 877 хил. лв. командировъчни зад гърба си за изминалите 12 месеца. Далеч по-беден от нея се оказва бившият й съпартиец Едвин Сугарев. Генералният ни консул в Ниш е спестил само 8 827 лв. от заплата.

53 декара гори има в наследство посланикът ни в Словения, друг бивш седесар, Димитър Абаджиев, който е декларирал и наследствена вила с вилно място в Омуртагско, съобщава „канал 3“. Абаджиев има апартамент в София и Омуртаг и три ниви пак в родния край, общо 47 декара. През 1997 г. пък си е купил парцел от 1160 квадрата в Бяла, Варненско за 417 600 лв. Абаджиев кара две коли – Киа Соренто и Ягуар XF.

Вицепремиерът и социален министър от служебния кабинет на Марин Райков и бивш президентски секретар Деяна Костадинова, която в момента е постоянният ни представител в ООН в Женева, е декларира три наследени ниви в Елховско, апартамент, купен преди 7 г. за 91 650 лв. от заеми. В чужди банки Костадинова къта около 112 хил. лв. от командировъчни в чужбина и 27 357 лв. от заплата в наш трезор.

Бившият й началник, служебният премиер на тогавашния президент Росен Плевнелиев – Марин Райков, посланик в Италия и Сан Марино, е декларирал около 52 хил. лв. спестявания в наши и чужди банки, както дарения на съпругата си в размер на 82 243 лв. Той е получил като дарение от половинката си и половината от парцел с площ 1475 квадрата, купен през 2017 г. в София. Съпругата му е прехвърлила на Райков 180 кв. от къща, отново в столицата.

Близо 294 хил. лв. банкови влогове има посланикът ни във Финландия, също бивш член на екипа на Плевнелиев. Мартин Иванов е декларирал и 11 246 лв. спестявания на съпругата си, както и апартамент с гараж от 146 кв. м в София, купен за 127 270 лв. от родителите му през 1996 г.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ