До всички пенсионери: Имаме важни новини за Вас

Пари

Министърът на труда и социалната политика Гълъб Донев каза, какви пари са предвидени относно бизнеса и пенсиите. Той подчерта, че ще има увеличение на пенсиите от 1 октомври, а освен това и бизнесът ще бъде подпомогнат по мярката 60/40.

„До края на годината, относно мярката 60/40 са предвидени 400 млн. лв. До момента, по тази мярка, са изхарчени 1 458 000 лв.“, каза Гълъб Донев.

Финансова помощ ще има и за семействата с деца до 14-годишна възраст.

„30 млн. лв. помощ пък са предвидени за семейства с деца до 14 г. при евентуално затваряне на училища, детски градини и ясли. Така родителите, ползвайки неплатен отпуск, ще могат да бъдат подпомогнати“, каза още Донев.

Освен това пенсионерите ще получат увеличение към пенсиите си от есента.

„Предвидено е увеличение на пенсиите с 12,5 на сто, като се допуска да бъде и по-голям размер увеличение – с 13,3 %. А също така от 1 октомври най-ниските пенсии ще се увеличат от 300 на 340 лв. което ще доведе съответно до увеличение с 13,3 на сто“, допълни още Донев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ