Колега на Гришо спука от бой гаджето си, пожелал ѝ да умре

Григор Димитров, Лолита Османова

Олимпийският шампион по тенис Александър Зверев стана обект на нови скандални разкрития от бившата му приятелка Олга Шарипова. Тя разказа как е била подложена на насилие от негова страна по време на турнира в Шанхай през 2019 г.

Рускинята твърди, че на 9 октомври същата година е направила опит да се самоубие, но германският спортист е демонстрирал любвеобилност, за да я разубеди. На следващия ден обаче той започнал да я бие.

„И преди ми е посягал, но този път разбрах, че не мога да бъда просто боксова круша. Опитах да се отбранявам, но съм жена и нямам силата да се противопоставя на добре трениран спортист. Бях в банята и когато излязох, той ми забрани да се облека и каза: „Надявам се да умреш. Трябваше да умреш вчера, но не исках това да става в моята хотелска стая“, заяви Шарипова пред slate.com.

В хода на интервюто Шарипова показва снимки от чатове със своя приятелка, в които разказва за други прояви на насилие от страна на Зверев и дори снимки на синини. За конкретния случай в Шанхай тя признава, че се е спасила, след като се е заключила в банята. След това тенисистът получил обаждане от баща си и напуснал стаята. Впоследствие дошъл Александър Зверев-старши, който я заплашил със съд, ако тя до вечерта не напусне хотела.

„Седях на пода в банята и цялото тяло ме болеше. Когато Саша излезе, в мен нахлуха такива емоции, че започнах да се смея. След това дойде баща му, който започна да ми говори: „Ти си боклук! Не се нуждаем от теб“, разказа Шарипова.

Както е известно, през миналата година красивата рускиня започна да разкрива за насилието, на което е била подложена по време на връзката си с германския тенисист, който само преди няколко седмици стана олимпийски шампион в Токио. Тогава Олга Шарипова заяви, че не желае да говори за всичките преживени случаи, той като иска да ги забрави.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ