Филип Станев: Няма да има кабинет с участието на ИТН, но защо да не се прегърнат някои други партии

тошко йорданов, виктория василева, филип станев

Още преди няколко дни г-н Трифонов заяви своята позиция, а тя всъщност е и позиция на партията. Казусът е повече от ясен – мандатът отива в БСП, а ние няма как да съставим кабинет с тях. Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента зам.-председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Филип Станев, предаде репортер на Novini.bg, след като стана ясно, че утре президентът Румен Радев ще връчи на БСП третия проучвателен мандат за съставяне на правителство.

В отговор на въпрос ще водят ли ИТН разговори с БСП, Станев заяви: „Това с разговорите е различно. Ние поканихме БСП на разговори и те се отзоваха. В политическото общуване освен всичко останало, има и известна доза дипломация, т.е. едни разговори нито биха навредили, нито биха променили по някакъв начин посоката на действие на ИТН. Да се говори е най-полезното нещо, не само в политиката. Не търсете след това следващ ход – виждаме се, говорим и нещо се променя. Нашата позиция е ясна“.

„Нека да проследим докрай развоя на събитията, нека да видим първо как ще постъпят БСП. Те ще получат мандата, ще видим ще отправят ли покани, няма ли да отправят. Дипломацията изисква да има разговори, но със сигурност няма да правим кабинет с БСП, това е ясно“, добави той.

Попитан има ли нещо, което може да промени мнението на ИТН, зам.-председателят на парламентарната група на партията посочи: „На този етап не“.

Той не даде отговор на въпроса как ще гласува ИТН в пленарната зала при гласуването на кабинет с третия мандат: „Има и други парламентарни групи, ние сме само 65 депутати. Ако има някакъв кабинет, той няма да бъде с наше участие, но защо да не се прегърнат някои други партии, да си съставят едно мнозинство и да си направят кабинет. Всички други са там. Но не мога да говоря за другите партии. Не забравяйте, че има огромен брой депутати от другите групи – от ДПС, от ГЕРБ“.

Попитан за коментар за последните социологически проучвания, които сочат спад в доверието към ИТН, Филип Станев заяви: „Социологическите проучвания в България в последните години много често са се разминавали с реалността, включително и на последните избори беше така. Така че ще видим“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ