Изчезналата брокерка Бахлова разчленена като Юмер, готвачът Деян разкри къде са двата трупа

София, Крими, Убийство 3

Два дни бургаски полицаи копаят из гробищния парк на Бургас с надеждата да открият човешка глава. Тя трябвада ги доведе до разплитането на едно от най-ужасяващите в най-новата ни история престъпления – убийството на брокерката на недвижими имоти Теодора Бахлова.

На 25 август криминалисти откриха торс и ръце, заровени в един от парцелите на гробището. Предполагат, че останките са на изчезналата преди 10 месеца Бахлова, но само ДНК експертиза може да потвърди това със сигурност. Първоначално се очаква пробата да е готова за около 6 часа. Оказва се, че заради лошото състояние на костите извличането на ДНК е затруднено и резултатите ще се забавят. Полиция и прокуратура запазват мълчание за поредната находка с човешки останки.

Само 14 дни по-рано криминалисти отнесоха в дирекцията

няколко чувала

с накълцания на

малки парченца

Юмер Мехмед

– 28-годишен мъж, израснал по интернати, разследван като част от разбитата през 2018 г. организирана престъпна група с лидер Димитър Желязков-Митьо Очите. В единия от чувалите бе главата на Юмер със заседнал в черепа проектил. Дали брокерката Бахлова също е била екзекутирана с куршум в главата и след това нарязана както Юмер, ще може да се каже само ако експерти разполагат с главата на 47-годишната жена.

Пред “24 часа” разследващи намекнаха вчера, че се работи усилено в тази насока и скоро се очаква развръзка. Междувременно още на 25 август през нощта Християна Радоева, дъщерята на Теодора, написа в социалните мрежи, че тялото на майка ѝ е намерено.

Бившата брокерка на недвижими имоти изчезва на 29 октомври м.г. Малко преди 17 ч тя вика такси от дома на майка си на ул. “Оборище” в центъра на Бургас. Слиза до хотел “Бриз” в близост до гарата и поема към бул. “Булаир”. Камери заснемат маршрута ѝ до момента, в който подминава сградата на КТ “Подкрепа”. Оттам следите ѝ се губят. След като дъщеря ѝ подава сигнал, че е изчезнала, Теодора е обявена за общодържавно издирване.

Първоначално се работи по версиите самоубийство или бягство от нещо или някого. Криминалисти проверяват маршрутите ѝ до моста в Морската градина, района около пристанището, но на записите от видеокамери в района Теодора не е прехваната. Досъдебно производство по случая така и не е образувано в продължение на месеци, а мотивът е, че няма данни Бахлова да е станала жертва на престъпление. Сред неофициалните версии се лансира тази, че жената

най-вероятно

се укрива заради

сериозни

дългове,

натрупани след 2009 г.

Дотогава бившата възпитаничка на музикалното училище в Бургас е сред най-успешните брокери на луксозни морски имоти. Продава предимно на руснаци в Несебър, Слънчев бряг и Свети Влас, а посветени твърдят, че за определен период е работила и с мегахотелиера и шеф на общинския съвет в Несебър Димитър Янков-Императора. След екзекуцията му на 9 май 2007 г., когато Янков бе надупчен със 7 куршума в джипа си, Бахлова била много уплашена, спомнят си стари нейни познати.

След финансовата криза през 2009 г. Бахлова, която не само продавала, но и купувала имоти на килограм с кредити, започва да задлъжнява към банките. Опитва се отново да изплува на пазара, но безуспешно. Тогава заминава за Англия, където прекарва 5 г. Казват, че в Лондон отново се занимавала с продажба на имоти.

В началото на COVID пандемията прекарва тежко вируса и се връща в България в разклатено здраве. Според дъщеря ѝ имала намерение да се върне за малко в Лондон, за да си уреди някакви документи, след което трайно да остане в България. Дори имала бизнес планове.

От деня, в който Теодора Бахлова изчезва, дъщеря ѝ не спира да повтаря, че вероятно се е случило най-лошото. Момичето

категорично

отхвърля

версията за

самоубийство,

описвайки майка си като силен и позитивен човек, който не би посегнал на живота си.

Случаят “Бахлова” започва да се разплита едва след жестоката смърт на Юмер Мехмед. За убийството, станало на 4 август т.г., е арестуван бургаският предприемач Станимир Рагевски, който се занимава със строителство и продажби на недвижими имоти. Участва в десетина фирми, в някои като едноличен собственик, в други – в съдружи. Оказва се, че

Рагевски добре

познавал

изчезналата

Бахлова, с която

преди години

били

бизнеспартньори

При едно от строителните начинания на Рагевски и съдружника му Ангел Костадинов Бахлова изкупила на зелено два етажа от новострояща се кооперация на ул. “Константин Фотинов” в центъра на Бургас, като така на практика финансирала строежа.

По-късно обаче банка запорирала имотите ѝ в жилищната кооперация заради неплатени кредити. 55-годишният Рагевски се оказва и човекът, с когото Теодора е говорила в деня на изчезването си. И тук има съвпадение с убийството на Юмер – той напуска строителния обект на ул. “Иван Богоров”, в който работи, за да се види с някого. И то след телефонен разговор с Рагевски.

Бизнесменът е арестуван на 7 август, а на 12-и вече е обвинен в убийството на Юмер, застрелян заради неуредени финансови отношения, твърди прокуратурата. По всяка вероятност човекът на Митьо Очите е изнудвал Рагевски, като твърде е възможно в дъното да е била историята с брокерката, допускат запознати. Според друга версия обаче Юмер е искал петцифрена сума от бизнесмена като компенсация за над едногодишния си престой зад решетките като член на бандата на Очите. Групата се разследва за рекет, побоища, палежи и наркоразпространение.

Според специализираната прокуратура Юмер е организирал палежа на коли на две бургаски погребални агенции. Той споделил пред свои приятели, че поръчител на палежите на катафалките всъщност бил Станимир Рагевски, а мотивите били лични.

Ключова роля в разкриването на убийството на Юмер всъщност изиграва приятелят на закопчания Рагевски – Деян Дичев, по прякор Готвача. В Бургас той е известен като съдържател на заведение във Военния клуб, популярно с вкусната си храна и с редовни ВИП посетители, сред които много магистрати. По данни на прокуратурата той е помогнал на Рагевски да изнесе чувалите с човешки останки от апартамент в бургаския комплекс “Зорница”, където след разстрела Юмер е бил разчленяван в продължение на три дни с електрически нож. Както “24 часа” пръв писа още тогава, липсвал единият крак на жертвата. Крайникът все още се издирва.

По непотвърдени данни същият свидетел Дичев е отвел полицаите и до мястото в гробището, където е била заровена Теодора. Или поне части от нея. Отново по неофициална информация Дичев се е видял с Теодора, след като тя напуснала дома на майка си.

От прокуратурата засега не коментират дали срещу Готвача ще бъде повдигнато обвинение – било за съучастие или нещо по-сериозно, и заявиха, че днес ще оповестят официални данни от разследването. Бургас обаче е шокиран от зловещите разкрития и все по-ширещия се слух, че с разкриването на случая “Юмер” всъщност е започнало разплитането на серия жестоки убийства, извършвани от хора с привидно чист бизнес, но с патологични отклонения.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ