Огромна Вики Томова, три часа игра, драма, малко късмет и тя е в основната схема на US Open

Виктория Томова

България ще има трима представители в основната схема на тенис турнира US Open, който започва в понеделник.

Това стана факт тази сутрин, след като Виктория Томова получи право да играе сред най-силните при жените като „щастлива губеща“. Тя не успя да пробие през третия кръг от квалификациите, победена в тричасова драма от британката Хариет Дарт със 7:6, 1:6, 3:6.

Въпреки това българката получи квотата по правилото за „lucky looser“ и научи жребия си за първия кръг, предаде dir.bg.

Вики ще се изправи срещу Лорън Дейвис, която се намира под №97 в световната ранглиста. Ако спечели, има възможност да срещне шестата в схемата Бианка Андрееску във втория кръг. В трети кръг евентуални съпернички могат да бъдат звезди като Остапенко, а в четвърти – Квитова или Сакари.

Томова започна участието си в пресявките в Ню Йорк с успех над Грейс Минен с 6:0, 6:4, а после се пребори за място в третия квалификационен кръг след голяма битка с Беатрис Хадад Мая – 4:6, 6:3, 6:2.

Срещу Дарт тази сутрин Вики започна с пасив от 1:4 в първия сет, но се върна в играта с два пробива, за да стигне до тайбрек. Там бе безапелационна – 7:1 и първата част бе за българката.

Дарт обаче отвърна на удара с мощна игра във втория сет (6:1), а в третия началният удар се оказа голям проблем за Томова, която допусна три пробива – 3:6. Всичко обаче завърши добре с новината за влизането в схемата като „щастлива губеща“.

Така Виктория се присъединява към Цветана Пиронкова при жените и Григор Димитров при мъжете, които също чакат старта на основната схема на последния за годината турнир в Големия шлем.

Пиронкова ще срещне рускинята Дария Касаткина (№27 в ранглистата) на старта, а нататък по пътя в схемата при евентуален успех я чакат Маркета Вондрушова, Елина Свитолина, Симона Халеп…

Григор започва с мач срещу 539-ия в ранглистата Сам Рифъс, а във втори кръг го чака победителят от мача Раду Албот – Алексей Попирин.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ