20:12, Христо Стоичков шокира България с хода си

Христо Стоичков Мариана

Христо Стоичков шокира женския национален отбор четири часа преди осминафинала на Европейското първенство срещу Швеция в Пловдив. Без никой да знае, Кавалерът на „Златната топка“ пристигна в хотела, а по нареждане на медицинския екип всички състезателки на треньора Иван Петков се бяха събрали в залата за обяд. Официалната версия беше специален брифинг за старта на елиминационната фаза.

Когато Стоичков влезе, емоциите изригнаха като вулкан. Камата поздрави по отделно всяка от националките ни, както и треньорския щаб. В последните месеци легендата непрекъснато следи мачовете на България и изпраща поздравителни съобщения в социалните мрежи в подкрепа на „лъвиците“.

„Страхотни сте, следя ви във всеки мач – каза Стоичков. – Вие носите гордост на България. Продължавайте да го правите все така. Очаквам да биете категорично Швеция, да отидете на финалната четворка в Белград.“

След това най-великият български футболист седна сред отбора и президента на БФ Волейбол Любо Ганев за едно следобедно кафе.

Когато емоциите от изненадата утихнаха, дойде ред и за още една важна среща. Стоичков се видя с Александър Боричич, президент на Европейската конфедерация CEV. Двамата дълго разговаряха за спорта на балканите, а имат и общ голям приятел – известният сръбски певец Мирослав Илич.

„Вие бяхте страхотен футболист, един от най-великите, който нашият регион е раждал“, каза Боричич, който е легенда на Цървена звезда.

„Нашите народи – българи, сърби, румънци, македонци, трябва отново да станем голяма сила в спорта – призова Стоичков. – Години наред всички се съобразяваха с нас. Отново трябва да стигнем високо.“

Боричич и Стоичков са сред ВИП-гостите на мача България – Швеция в зала „Колодрума“, който започва в 20,30 ч.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ