„Слави е толкова болен, че не иска да бъде виждан! Маджо лично му даде един министър“

7 Dni Bulgaria29.08.2021
Слави Трифонов

Не може да се случи чудо. Още в петък преди интервюто на Слави Трифонов и когато г-жа Нинова уведоми останалите политически сили кога им определя часове за консултации, т.е. призова ги по интернет, беше ясно, че без ИТН не може да се получи мнозинство за правителство.

Аз тогава казах, че г-жа Нинова трябва да започне разговорите с ИТН и при успех или каквото и да било да продължи с ИБГНИ. Само че тя избра обратното. Няма математически смисъл да се прави това“. Това каза Татяна Дончева в предаването „Неделя 150“ на БНР.

„Времето, в което третият мандат ще трябва да бъде опитван да бъде осъществен, ще трябва да бъде използван за законодателни действия, едното от тях е актуализация на бюджета. Дали ще можем да закрием специализираните съдилища и прокуратури, зависи от това дали БСП ще са съгласни и дали ИТН ще са съгласни на такова гласуване“, каза още тя.

„Аз към днешна дата смятам, че Слави Трифонов нямаше намерение да прави правителство в нито един момент, нито в предишния, нито в сегашния парламент. Мисля, че някои от политическите лидери подцениха липсата на добра воля. Смятаха, че не е възможно Слави Трифонов да няма добра воля, след като е първа политическа сила, след като правенето на правителство е шанс да се наложиш, да покажеш, че можеш“.

„Между другото по повод на вчерашния му пост във фейсбук как аз и Бойко Борисов сме най-загрижени за неговото здравословно състояние, ще открехна малко завесата. Аз поставих въпроса за здравословното му състояние не от грижа за него, а от грижа за нацията и затова на кого ще бъдат поверени съдбините ни. Истината е, че Слави Трифонов не може да дойде в парламента, никъде на публично място.

Той не иска да бъде виждан. Въпросът е може ли да взима решения, въз основа на какво взима решение и кой взима решения вместо него“, допълни Дончева и обясни още: „Слави да се заклева в когото иска, Маджо не стои зад него. Маджо само му е дал един депутат за министър на туризма. И аз в частни разговори дори посочих името му на Тошко Йорданов. Това е дребната тема.

„Ние не диктуваме вота на суверена. Суверенът си избра, той ни насади на тези пачи яйца с ясното съзнание, че не може да се извърши работа с негодни за работа хора.

И въпреки всичко, ако бяхме стигнали до едни приемливи хора за състав на МС и дори със средно можене, ние щяхме да приемем, че до другата пролет при ясна законодателна програма, приоритети и отговорности, голямата част от депутатите на ИТН при командване от Слави Трифонов, щяха да участват в това.

При команда обратно от Слави Трифонов, никой от тях няма да участва в това, защото те нямат автономна роля. Опитахме, но оказа се, че няма,  какво да се мъчим“ каза още Дончева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ