Седмицата започва със слънце и дъжд

Дъжд, Времето

Днес над западната половина от страната ще преобладава слънчево време. Над Източна България облачността ще е по-често значителна, след обяд над югоизточните райони купеста и купесто-дъждовна. Там ще превали и прегърми. Ще духа умерен северозападен вятър, вечерта ще отслабне и в западната половина от страната ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще бъдат между 23 и 28 градуса.

Над Черноморието преди обяд облачността ще е значителна и на места по северното крайбрежие все още ще превалява. След обяд валежите и там ще спрат и облачността ще намалее до слънчево време. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максимални температури 27°-29°. Температурата на морската вода е около 26°.

В планините облачността ще е разкъсана, след обяд – купеста и купесто-дъждовна и главно в Родопите ще има валежи от дъжд и гръмотевици. Ще духа умерен северозападен, по високите части до силен югозападен вятър. Температурите още ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 18°, на 2000 метра – около 12°.

Във вторник облачността ще е променлива, често намаляваща до слънчево време. В сряда и четвъртък с усилване на вятъра от запад-северозапад температурите отново ще се понижат, през първия ден главно в Северна България, в четвъртък и на юг.

По преминаващия фронт, на места от северозапад на югоизток, ще превали и прегърми, с по-голяма вероятност в планинските райони и в Южна България.

Хладно за началото на септември. В петък и събота ще бъде с променлива облачност, само на изолирани места през втория ден в западните планински райони е възможно да превали.

FacebookTwitterPinterest
Още по темата
Дъжд и облаци ни очакват днес, слънчево над Черноморието



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ