ИЗВЪНРЕДНО! ЧЕРНА НЕДЕЛЯ: Още трима се удавиха за час в Слънчев бряг и Приморско! (СНИМКА)

Бурно море

Бурното вълнение и опасното течение, започнало преди дни, взеха поредните си жертви. Малко преди 12:00 ч. днес мъж и жена се удавиха в Слънчев бряг. Минути преди тази трагедия турист намери смъртта си и в Приморско. За това сигнализират читатели на Флагман.бг, които са станали свидетели на ужасяващата драма.

С последните трима удавници жертвите на бурното вълнение в рамките на едно денонощие в Бургаска област стават общо петима.

Припомняме, че вчера морето погълна 27-годишният Петър Найденов от Пловдив в Приморско, тази сутрин труп изплува на Северния плаж в Бургас, чиято самоличност все още се издирва от полицейските служители.

Страшно течение, обичайно за това време от годината, започна преди дни. Морето буквално се обърна и е опасно дори и за най-подготвените плувци. Течението е толкова мощно, че събаря и отнася човека навърте за секунди. Силните удари на късите вълни образуват огромни ями, които се превръщат в клопка за туристите.

Съществува поверие, че морето е най-опасно на 2-ри август, когато празнуваме Илинден по стар стил. Днешният почивен ден обаче се превърна в черен за няколко семейства. Спасителите предупреждават да не подценявате бурните вълни и да спазвате стриктно инструкциите им.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ