21:48, Кошмар връхлетя Григор Димитров на 1-ви септември

Григор Димитров

Лоши новини връхлетяха Григор Димитров в сряда вечер. Нова контузия за най-добрата ни ракета в мъжкия тенис.

Най-добрият български тенисист Григор Димитров напусна тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ още след втория си двубой в Ню Йорк. Първата ни ракета имаше своите шансове в хода на мача, но в началото на втората част получи болки в левия крак, които не му позволиха да покаже най-доброто от себе си и в средата на третия сет реши да сложи край на срещата преждевременно, изпращайки Алексей Попирин в следващата фаза след 6:7(4) 6:7(4) 0:4 (отказване).

В откриващите минути на двубоя неточностите от ракетата на Попирин валяха една след друга, а атаките му към мрежата често бяха парирани от нашето момче. Това даде възможност на българина да излезе напред в резултата с аванс от ранен пробив и 4:1. Последваха обаче силни минути за австралиеца, който значително стабилизира представянето си, максимално изчиствайки играта си от грешки. Той също така започна все повече да изостря форхенда си, което носеше главоболия на родния ни представител и след маратонски сервис гейм, в който началният удар не функционираше по най-добрия начин, Гришо предаде подаването си, преднината му от пробив бе заличена – 4:4.

След няколко рутинно спечелени гейма от сервиращите се стигна до тайбрек, в който младокът бе изключително солиден от основната линия и предизвикваше грешки от страна на нашия сънародник, и така Попирин откри сметката си в общия резултат.

Началото на втората част бе оптимистично за хасковлията, който благодарение на агресивните си ретури поемаше инициативата в разиграването и след продължителна престрелка от дъното на корта, завършила с бекхенд уинър по правата на Димитров, той реализира пробив за 1:0. За наше съжаление, Гришо не съумя да съхрани аванса си за дълго, тъй като в ответното си подаване допусна серия от пропуски и паритетът незабавно бе възвърнат. В тези минути нашето момче почувства физическо неразположение в левия си крак и на последвалата почивка бе повикан медицински екип на корта, но скоро мачът бе прекъснат поради дъждовни валежи.

След възобновяването на играта резултатът продължи да се развива гейм за гейм, като и двамата състезатели не изпитваха затруднения в своите подавания до 5:5. Тогава първата ни ракета достигна до брейкбол, ала не успя да го материализира след непредизвикана грешка и развръзката и на този сет дойде в тайбрек. Там форхендът на Григор претърпя тотална катастрофа и след редица пропуски от дланния си удар изостана с 0:2 сета.

Играта на поставения под номер 15 продължи да боксува и в третата част, когато неточностите от ракетата му валяха една след друга и той инкасира два ранни пробива, които му костваха пасив от 0:4, когато взе решение да прекрати срещата преждевременно.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ