Лоши новини връхлетяха Новак Джокович на 3-ти септември, не е на себе си

новак джокович

Световният номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович може да бъде дисквалифициран от US Open за втора поредна година. След като през миналата сърбинът (34 г.) беше изритан за удар с топка по съдийка край корта, сега причина за дисквалификацията му може да бъде коронавирусът.

Подобна теория разви журналистът от „Ню Йорк Таймс“ Бен Ротенберг и призова за спешни и масирани проверки на сърбина.

Според Ротенберг отказалата се „по медицински причини“ Олга Данилович (20 г.) всъщност най-вероятно е заразена с COVID-19. Подобно обяснение – „медицински причини“ е било използвано и от Жил Симон преди, след което става ясно, че е бил контактен със заразен.

Проблемът за Джокович след контакт с евентуално заразената Данилович или друг човек с COVID-19 може да има заради това, че не е ваксиниран, а според регламента на US Open в такива случаи се действа само по един начин – дисквалификация.

Джокович преболедува коронавируса малко след нашия Григор Димитров (юни 2020 г.) и е яростен противник на ваксините, което този път може да му изиграе лоша шега и да сложи край на амбициите му за титла и пълен Голям шлем през тази година.

Сърбинът спечели Australian Open, „Ролан Гарос“ и „Уилмбълдън“ и с трофей в САЩ ще стане първият след Род Лейвър (1969), който печели всички турнири от Шлема в рамките на една календарна година. Той има общо 20 титли от Шлема с колкото са Федерер и Надал и при успех ще подобри рекорда.

Сръбските медии приеха със смях и ярост „новината“ и написаха, че въпросният журналист Бен Ротенберг никога не е харесвал Ноле.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ