Опасност надвисва над България в следващите часове

София, Дъжд

Днес облачността ще е променлива, след обяд над югозападната половина от страната по-често значителна и на отделни места ще превали слаб дъжд. Дневните температури ще се понижат още и максималните ще са между 20° и 25°, предаде БНТ.

Ще бъде и ветровито, с умерен до силен вятър от изток-североизток, като в областите Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас, Варна и Добрич е в сила предупреждение от Първа степен – Код Жълто за опасно силни пориви на вятъра, които могат да достигнат скорост до около 80 км/ч.

В сутрешните часове по южното крайбрежие все още ще има значителна облачност, която ще се разкъса и намалее. На север ще е предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Ще бъде ветровито с умерен до силен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 21°-24°. Температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще е 3 – 4 бала.

В сутрешните часове по върховете ще е мъгливо. Преди обяд над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд в масивите от Западна България и Родопите ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра – около 8°.

Във вторник и сряда облачността ще е променлива, над Източна и Южна България по-често значителна и и с вероятност за слаби превалявания. Ще бъде и хладно с максимални температури между 20° и 25°. В четвъртък и петък валежи ще има на повече места, главно в Южна България, а температурите ще се задържат все така по-ниски от обичайните за началото на септември.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ