Ужасът няма край! Морето повлече шеста жертва край Бургас – спасителите изпаднаха в паника…

Бурно море

На Северния плаж в Бургас цари невъобразим кошмар с недисциплинирани летовници от вътрешността на страната, които оказват груба съпротива и навлизат навътре в бурното море, където подобно по своята сила мъртво вълнение не е регистрирано от 5-6 години насам.

Екип на „Флагман“ е на обход по ивицата Атанасовска коса 1, Северен плаж и Централен плаж, за да покаже огромните проблеми, пред които са изправени спасителите. В 15:15 часа на 11 пост от водата бе изваден летовник в прединфарктно състояние, в спасяването на когото бяха включени освен двамата спасители, още и двама мъже от плажуващите.

Компанията на полуудавника, който в момента лети с линейка към спешното в УМБАЛ-Бургас, казва, че не били от града и никой не бил в състояние да накара приятеля им да излезе от морето, заради което той пристигнал тази сутрин. Състоянието му е критично и очаквайте подробности затова дали ще оцелее!

„Давят се хора, които не са виждали в живота си повече от една вана с вода. Човек, който е израснал край морето не би навлязъл от петък насам повече от кръста навътре във водата”, заяви спасителната двойка от 6-ти пост, на която към момента тъмнокожа компания, очевидно също живееща далеч от Бургас, създава проблеми и категорично отказва да не навлиза в морето заради внезапните дълбоки ями.

„Гостите” на морския град масово се гаврят със спасителите и не чуват, че не могат да останат живи при подобна стихия. Вълните са къси, силни и прибоят веднага се връща обратно, въртейки тялото като пумпал под вода. Пясъкът от дъното за части от секундата изчезва и може да попаднете в яма по-дълбока и от метър, макар да сте в непосредствена близост до брега.

Дотук равносметката от 19 часа вчера са петима удавени – заради неподчинение на спасител. Очаква се в следващите 3-4 дни морето да продължи да е толкова опасно. Така е в първоначалния период от настъпващата есен, когато този воден басейн започва да се чисти чрез промяна на теченията.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ