Извънредно! Дрогирано дете падна от моста в Бургас! Ужасени хора крещят за помощ, а морето го придърпа навътре…

Линейка спешна помощ

Жестока драма, която за малко да вземе човешки живот, се разигра този следобед на Централния плаж в Бургас. 15-годишно момче щеше да стане поредната жертва на бурното вълнение, след като падна от Моста. Спасителите едва са успели да го върнат към живота. Това разказаха пред Флагман.бг очевидци на инцидента.

Трагедията се разиграла малко след 15:00 ч. Летовници са забелязали две момчета, от които едното след малко се озовало във водата. Първоначално хората са си помислили, че то е скочило да плува, но истината се е оказала съвсем друга.

„Вероятно момчето е глътнало вода при падането. Видяхме, че потъва, не можеше да плува. Всички започнахме да крещим за помощ. Морето го повлече още по-навътре. Помислихме, че е умрял. През това време дойде един мъж с джет и успя да го извади на платформата на Моста“, разказва ужасен свидетел.

За инцидента пред Флагман.бг потвърдиха и спасителите Стойчо Добрев и Зорница Желязкова от Пост 1 на Централния плаж, които са реагирали светкавично и буквално го издърпали от лапите на смъртта.

Двамата когато отишли при 15-годишния бургазлия на платформата, той лежал с отворени очи, но нито дишал, нито имал пулс. Оказали са му първа долекарска помощ и усилията им след няколко минути дали резултат, детето дошло в съзнание.

По информация на очевидци, момчето е паднало от Моста, тъй като минути преди това е употребил упойващи вещества, вследствие на което загубило съзнание. Той първоначално отрекъл това пред спасителите, но после признал, че е пушил трева.

„Момчето беше в безсъзнание. Започнахме да прилагаме първа долекарска помощ, след което то повърна и започна постепенно да диша. Ние му задавахме въпроси, но той не отговаряше. Постепенно започна да идва в съзнание – каза името и годините си. Очеивдици ни казаха, че са видели някой да им дава нещо и след това момчето е паднало във водата“, разказа пред Флагман.бг Зорница Желязкова.

Пострадалото дете е откарано с линейка в УМБАЛ-Бургас.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ